31 невероятни факти за целувката


1. "Kiss" или целувка всъщност произлиза от староанглийското cyssan или от прото-германското kussijanan или Kuss, които всъщност идват на базата на звука, който се чува при целувка. 

2. Преди години жена почти загубила слуха си след като приятелят й разкъсва тъпанчето й с целувка. Явно целувката намалява налягането в устата, издърпва тъпанчето навън и то се пука. 

www.todayifoundout.com
3. Науката, изучаваща целувката се нарича Филематология 

4. Обидния жаргон "Целуни ме отзад" датира още от 1705 година

5. Устните са около 100 пъти по-чувствителни от върховете на пръстите. Дори гениталиите са по-малко чувствителни от устните. 

6. Приблизително две трети от хората по света си накланят главата надясно когато се целуват. Учените смятат, че това предпочитание започва още в майчината утроба. 

7. Устата на човек е пълна с бактерии. Когато двама души се целуват те обменят между 10 милиона и 1 милиард бактерии. 

8. На 5-6 юли 2005 година влюбена двойка заключи устните си в целувка за 31 часа 30 минути и 30 секунди, което ги прави най-дълго целуващите се хора, регистрирани някога. 

9. Най-важният мускул при целуването е Орбикуларис Орис, известен още като мускула на целуването, който позволява на устните да се движат. 

10. Френската целувка включва всички 34 лицеви мускула, докато обикновената целувка само два. 


11. Устните на мъжете и устните на жените приличат на устните на влагалището. 

12. Терминът "френска целувка" влиза в английския речник около 1923 година като обида към френската култура, за която се смята, че прекалено много обръща внимание на секса. Във Франция тази целувка се нарича "целувка с душа", защото се смята, че ако се прави правилно тогава две души се сливат. В действителност някои древни култури смятат, че целуването уста в уста е сливане на две души. 

13. В древни санскритски тестове около 1500 г. пр. Хр. за първи път е спомената целувката. 

www.twitter.com
14. Римляните разделят целувката в три категории:
--целувка по бузата
--целувка по устните
--дълбока целувка

15. Страстната целувка изгаря около 6,4 калории в минута 

16. Възможно е една жена да достигне до оргазъм само чрез целувки

17. Научно доказано е, че целуването е почти идентично на кърменето и съответно е много лесно чрез целуването да се разбере дали някой човек е кърмен или не. 

18. Целуването е полезно и за зъбите, защото по този начин се увеличава притока на слюнка, която отмива плаката по зъбите.

19. Според различни учени целуването може да е начин за обмяна на соли е себум, които всъщност формират отношенията между роднини и любовници. По време на чифтосване някои птици сдъвкват храната си и след това чрез целувка хранят своя партньор. Ако мастните жлези на птицата са отстранени, тя не може да произвежда себум и съответно другата птица отлита.

20. Кама сутра изброява над 30 вида целувки

21. Смята се, че мъжете са по-привързани към жените, които са целували, отколкото към тези, с които са правили секс, което означава, че целуването е нещо много по-интимно.
Слингове Babylonia- www.Reia.bg
22. Учените не са сигурни в това, че целуването е инстинктивно поведение, защото в някои култури в Африка и Азия то не се практикува. 

23. Шимпанзетата се целуват с отворени устни, но не използват езика си. Бобонис, които са смятани за най-интелигентните примати, включват език при целувките. 


24. През Средновековието душите на вещиците трябвало да бъдат посветени в ритуалите на дявола чрез серия от целувки, включващи и целуването на ануса на дявола, което наподобява днешното целуване на краката на папата. 

25. Целувката в края на сватбената церемония е следствие от римските традиции, според които целувката се използва, за да се подпише договор между две страни. 
www.everafterguide.com
26. Първата екранна целувка е заснета през 1896 година в 30 секунден филм, представляващ мъж и жена, които се целуват. 

27. Първата екранна целувка между хора от един и същи пол е заснета през 1922 година. 

28. Целуването играе важна роля в гръко-римската култура и се разглежда като знак на уважение, на почит, събиране, съгласие, като ритуал на приобщаване. Целувки са се разменяли между връстници, политически лидери, учители и свещеници. Поради всички тези характеристики "целувката на Юда" (целувката на смъртта) се явява като лицемерен акт на измяна. 
Ръчно изработени кукли Rubens Barn- www.Reia.bg
29. Филмът с най-много целувки е "Дон Жуан", Там Джон Баримор и Мери Астор разменят 127 целувки.

30. Въпреки, че го смятат за детинско повечето хора потъркват носове при целувка. Често това се нарича "ескимоска целувка".


31. През 1929 години антропологът Бронислав Малиновки прави теренно изследване на Тробриансдските острови, за да наблюдава племенните сексуални обичаи. Той открива, че двама влюбени преминават през няколко фази на "смучене" и хапане, които завършват с отхапване на миглите на другия. В действителност миглите са символ на статуса. 
Софи жирафчето- www.sophiegiraffe.bg

Източник:www.factretriever.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"