Как да запазим любовта си в свят, в който социалните мрежи диктуват правилата



  В XXIв. интернет е силата, която ни води напред. В днешното технологично общество социалните мрежи са се превърнали в наше ежедневие, а профилите ни във Facebook и Twitter са първото нещо, което изплува в нашето съзнание щом се събудим. Благодарение на тях ние всъщност можем да живеем живота, който наистина искаме, без да се притесняваме, че действителността е малко по-различна. Там се започнаваме с различни хора, общуваме с такива, които са далеч и всичко изглежда прекрасно. Знаем обаче, че животът е прекрасен, но и той има своите уловки. Технологиите ни показват, че както можем да се влюбим във Facebook, така можем и да се разделим, благодарение на него. Това явление е изключително често срещано и съответно единственият начин да се предпазим и да успеем да защитим любовта си и личната си неприкосновеност е да не афишираме щастието си в социалните мрежи.
Източник: www.healthyplace.com
  Много двойки споделят всяка своя стъпка със своите “приятели” в интернет като по този начин се чувстват по-щастливи от това, че всички знаят за тяхната изгаряща любов. Но нужна ли е всъщност тази показност? Необходимо ли е да имате чуждото одобрение, за да бъдете щастливи? Определено не! Въпреки това стереотипите не са се променили през годините и съответно общественото мнение формира начините, по които самите ние се определяме и рамките, в които се опитваме да влезем.  Истински щастливите двойки не разказват непрекъснато за своите пътешествия, не защото няма такива, а защото това е нещо наистина лично и освен това щастието не зависи от общото мнение. Животът им е толкова динамичен, че те нямат време “за да се тагват” от тук и от там. Всъщност е налице онази обратна пропорционалност между реалното състояние на една връзка и състоянието й в социалните мрежи.
   
 Запазете своята идентичност
Много е важно за една двойка да не се смята за едно цяло, в смисъла на социалните мрежи. Всички знаем, че много често влюбените се подвизават в един общ профил, което определено не е добра идея. Освен, че техните приятели никога не могат да разберат с кого общуват и кой коментира, те губят и своята идентичност. Наистина любовта може да накара един човек да лети в облаците, наистина когато тя е истинска се смята, че “си намерил своята половинка и вече сте едно цяло”, но също така е истина, че всеки един човек е отделен индивид и по никакъв начин не трябва да позволява това негово право да бъде отнето от Facebook.

 Пазете любовта си от чужди очи
  Както вече споменах по-горе, за една успешна връзка е много важно любовта да не бъде до такава степен афиширана. Не е необходимо да започнавате списъка си с приятели за всяка ваша съвместна стъпка. Разбира се, можете да се отбележите от някое наистина интересно място, но недейте да го правите по 5 пъти на ден, защото в един момент това отегчава потребителите. Имайте предвид, че никой не се интересува от вашата дейност в 5 часа сутринта, особено ако просто искате да кажете, че пиете кафе.
Източник: www.thecontextofthings.com

  Милите думи
  Езикът на любовта е нещо наистина изумително. Той не се състои само в невербалната комуникация, а именно чрез жестовете, но е и онзи любовен “диалект”, който всяка двойка създава помежду си. Този техен език е нещо наистина лично и е само за тях. Това е една доста добра причина, да не го афишираме в социалните си профили в интернет. Всеки човек има нужда да чува, че е обичан и уважаван, но това е нещо, което трябва да запазите само за вас. Недейте да излизавате душите си в поредни статуси за това колко обичате своя партньор и как той е целият ви живот, да не говорим за непрекъснатите коментари под снимките. Любовта между хората е нещо, което наистина радва хорските очи, но когато двойките започнат много силно да я натрапват тя предизвиква лоши коментари, които вярвате или не могат да съсипят всичко, което с общи усилия сте изградили.
Източник: www.emaze.com

 Снимките
  Всеки ден ние качваме своите снимки във фейсбук, за да покажем новата си прическа, за да се усмихнем на приятелите си, да споделим, че се чувстваме чудесно и най-вече да покажем любовта си. Снимките на влюбените двойки са едни от най-харесваните снимки в социалните мрежи, а за никого не е тайна, че “лайковете” са една от основните цели в мрежата. Тук отново идва въпросът за личната неприкосновеност, което означава, че е по-добре да не споделяте радостите си с всички, защото може накрая да предизвикате лоши очи. Да не говорим, че много често въпросните лайкове водят до наистина сериозни спорове, защото може снимката ви да бъде харесана от човек, който вашия партньор не одобрява или пък да получите коментар, който да предизвика ревност. 

 Споровете в социалните мрежи
 Едно от най-важните правила за успешна връзка е да не пренасяте своите спорове и караници в социалните мрежи. Нормално е за една двойка да има скандали и това определено не означава, че между тях няма любов и щастие. Напротив, колкото повече се обичат едно хора, толкова по-често те спорят и в това е разковничето. Максимата “в спора се ражда истината” в този случай важни напълно. Но спорът определено не трябва да се провежда в интернет. Недейте да афиширате колко сте неразбрани и наранени, недейте да показвате колко сте тъжни и определено недейте да показвате на приятелите си, че имате проблем, защото в един момент това става досадно за хората в листата ви с приятели. Вместо това просто седнете, поговорете и намерете решение на проблема.
Източник: www.socialnetworktrends.com


 Краят
  За никого не е тайна, че нищо не е вечно. Колкото и щастлива да бъде една любов, колкото и радости да е преживяал, видяла, споделила или изстрадала, то в един момент всичко може да рухне и да остане само спомен. Това разбира се, не винаги се случва, но е едно доста често срещано явление, поради което не е добре любовта да бъде показна в интернет. Когато краят настъпи започва една тирада от злобни коментари и ако до сега сте били едно цяло, то вече сте добрият и лошият, в зависимост от гледната точка. Да не говорим, че в повечето случи “френдлистата” започва да се редуцира, а снимките да изчезват една по една. В крайна сметка това още повече влошава отншенията между досегашните влюбени и прави раздялата още по-тежка. Никой не се нуждае от това.
Източник: www.makingdifferent.com 


  За да бъдете щастливи бъдете влюбени, но и разумни. Развитието на новите технологии не трябва да става причина за краха на любовта, защото всъщност не това развитие е причнита, а вие сте тези, които позволявате на интернет да стане третото свързващо звено във вашите отношения. Затова по-добре запазете любовта си лично за вас, а недейте да я афиширате в интернет пространството.


Слава Георгиева

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"