4-те симптома на никнещите зъбки, които нарушават бебешкия сън и как да ги облекчим



  Всички бебета са различни и всяка стъпка от тяхното развитие започва по различно време. Поникването на зъбките не е изключение. При някои бебета първото зъбче може да се появи още през третия месец, а при други на първата годинка, но като цяло млечните зъби излизат около шестия месец от раждането и първо са долните централни резци .
 По ирония на съдбата обикновено никненето на зъбките започва точно тогава, когато повечето родители са установили някаква рутина по въпроса със съня на тяхното бебе. Зъбите определено оказват влияние върху съня на детето и съответно ние трябва да бъдем подготвени и да знаем какво трябва да направим, за да намалим отрицателния ефект от тези симптоми.

    1.Подути или зачервени венци
За да намалите болката от зачервените и възпалени венци ние предлагаме да замразите Gro-утешител и след това да го дадете на бебето си. Децата слагат всичко в устата си когато имат раздразнени венци и съответно започнат ли да дъвчат утешителя, студеният материал, от който е направен действа успокояващо на венците.

   2. Често подсичане
Източник: www.scarymommy.com
 Много често когато на малките бебета им никнат зъбки те се подсичат и получават обриви. Това явление все още не е научно обяснено, но е факт. За да намалите риска от такова подсичане и, за да предпазите съня на бебето си трябва често да проверявате дали памперсът му не е пълен и задължително да използвате крем, който да облекчава сърбежите и болките от обрива.

  3. Променете менюто на детето
Източник: www.babychitchat.com
   Когато зъбките на вашето бебе започнат да растат е добре да промените храните, които му давате. Важно е да увеличите приема на охладени храни като кисело мляко и пюрета и също така давайте много вода, за да избегнете обезводняването, защото много голяма част от бебетата отделят много слюнка в този период.

 4. Раздразненост и нервност през нощта.
Източник: www.healthline.com
  Никнещите зъбки правят бебетата нервни и раздразнителни, особено през нощта. За това се налага често да проверявате дали не са вдигнали температура. Това може да стане като ги докоснете по коремчето, гърба или врата, но не по ръчичките и крачетата, защото обикновено те са по хладни и това е нормално. Ако кожата на детето ви е прекалено топла или то се е изпотило, е добре да махнете един слой от завивките или от дрешките, с които е облечено. Можете да използвате спалните чували на Gro, които са с различен тог дебелина и поддържат температурата на бебето в норма. Научете повече тук: http://www.grobag.bg/collections 

  Ако все пак имате някакви определени традиции, които спазвате преди лягане, недейте да ги променяте, но знайте, че няма нищо лошо в това да се опитате да успокоите детето си в периода на никнене на зъбки и да се опитвате да му осигурите нужния комфорт. И не забравяйте това е само период, който след време ще отшуми.

Ето и коя е любимата играчка на бебетата, която прави никненето на зъбчетата по-малко болезнено. Това е играчката спечелила приза "Любима играчка на бебетата за 2016г" на изложението "Бебемания"- Софи жирафчето. Софи е тази, която стимулира петте сетива на детето и е идеална за болезнените венци при поникване на зъбки. Научете историята й тук: http://www.sophiegiraffe.bg/avtentichnata-sofi-bg.html 


                                                                                                                                                                Източник:http://www.grobag.bg/
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"