Има 5 етапа в любовта, но повечето двойки стигат само до третия...

 

"Тя/Той е единствена/а за мен"...Това е най-често чуваната фраза от хората, които скоро са се разделили със своите половинки. Всеки е минал поне веднъж през живота си през такъв етап, независимо, че хората около вас ви казват, че вие сте били перфектната двойка. От тук идва въпросът за това какво се е променило, защо се стигна до тук, чувствате се напълно объркани, защото не знаете каква е причината любовта ви да "се износи".
   
Всички тези въпроси имат своя отговор. Джед Даимънд, известен психолог, прави проучване в продължение на 40 години и стига до заключението, че повечето хора намират истинската си любов, но проблемът де факто идва от това, че не могат да я задържат.  Съществуват пет етапа на любовта, но по-голямата част от двойките достигат само до третия. Нека разгледаме всеки един от тези пет етапа поотделно. 

1. Влюбването
Източник: www.powerofpositivity.com
Влюбването всъщност представлява моментът, в който вие откривате, че живеете на един облак от щастливо бушуващи хормони. Това е времето, когато вие и човекът срещу вас проектирате своите мечти, надежди и желания заедно. Този човек бързо се превръща в идеалният, този, който няма никакви недостатъци или неща, които да ви дразнят. Сигурни сте, че винаги ще бъде готов да изпълни всяко ваше желание и вярвате на всяка негова дума. В този момент до такава степен сте убедени в истинността на любовта, че никой около вас не може да ви накара да мислите обратното или да бъдете по-предпазливи. 

2. Ставате двойка
Източник: www.beliefnet.com
 Това е периодът, в който с всеки изминал ден любовта ви става все по-силна и прекарвате много от времето си заедно. Наслаждавате се един на друг. Опознавате се и осъзнавате, че този човек има особен ефект в различни аспекти от вашия живот. Това е време единствено и само на радост и хармония. Мислите, че в един момент, който може да е след месец или след години, заедно може да имате деца, които да засилят връзката между вас.  Това е човекът, с когото вие се чувствате напълно защитени и определено сте сигурни, че съдбата има пръст в тази връзка, защото тя е завъртяла събитията, така че вие да се намерите. 

3. Разочарование 
Източник: www.goodmenproject.com
  Това е моментът, в който вашите надежди започват да отслабват и се замисляте за това, че вашите чувства и тези на партньора ви вече не са същите и дори ще изчезнат безвъзвратно. Човекът до вас е напълно предсказуем (вече се познавате прекалено добре) и това започва да ви дразни много силно. Желанието ви да си починете от този човек все по-често се среща в съзнанието ви и дори стигате до момент, в който си казвате, че той не е за вас. Най-накрая осъзнавате, че няма смисъл да се измъчвате с човек, към когото чувствата ви намаляват с всяка изминала минута.

4. Създаване на истинска и трайна любов
Източник: www.mydearvalentine.com
   Ако се опитате да затворите очи и чрез разговори и търпение да преминете през толкова трудния трети етап от любовта и стигнете до следващия, значи всичко е наред. Вашето съзнание вече се е освободило от тези илюзии, които сте проектирали в по-ранните етапи от отношенията си. Човекът, който стои срещу вас не е онзи, който сте си представяли и сте издигали в култ, той е просто един истински човек с неговите предимства и недостатъци, които вие приемате, защото просто обичате този човек такъв, какъвто е. Това е време, в което вие чувствате партньора си наистина близък, което ви помага да преминете към следващия етап. 

5. Силата на любовта ви може да промени света. 
Източник: www.kristendperkins.wordpress.com
   Сега, когато вече сте се научили да приемате своите недостатъци и да се радвате един на друг, когато сте установили дълбока, силна и дълготрайна връзка стигате до един много важен извод, а именно, че любовта ви е толкова могъща, че двамата заедно имате властта да промените света. Вие продължавате да бъдете заедно не само защото се обичате, но и в името на каузата "да спасим света". Можете да работите заедно, да създадете нещо голямо, можете всичко. Моментът, в който започнете да функционирате като едно цяло и сте преминали успешно през всички предишни етапи, е моментът, в който можете да кажете, че това е човекът за вас и твърдението ще бъде 100% истинно. 


Източник: www.brightside.me
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"