Защо слънчевите очила са толкова важни за детското око?


Всички родители често си задават въпроса кога детето им трябва да започне да носи слънчеви очила. Отговорът е "възможно най-скоро". Увреждането на очите от слънчевите лъчи е постоянно и освен това е необратимо, затова не чакайте и миг, а веднага купете на детето си слънчеви очила. 
Точно както кожата на новородените е много чувствителна, така и очите на бебетата са особено уязвими към излагане на слънце. В действителност децата са най-податливи на вредното слънчево влияние преди 10-годишната си възраст. Ето защо има очила, създадени специално за най-малките- от тяхното раждане. Специалистите твърдят, че колкото по-рано детето започне да носи слънчеви очила, толкова по-защитено е то от развитие на заболявания на очите на по-късен етап от живота му. Всички ние възрастните сме склонни да забравяме, че всъщност децата са тези, които прекарват най-много време на слънце. Те играят по цял ден навън и не мислят за това, че трябва да се щадят. Затова ние техните родители трябва да се погрижим за това.
Детски слънчево очила Kietla- www.Reia.bg

Какво виждат децата?
--Между 0 и 6 месеца. Кърмачетата виждат света в черно и бяло и тяхната зрителна острота е много слаба. На около 2 месеца бебетата започват да разпознават лицата на родителите си и да различават зелено и червено.
--Между 6 месеца и 1 година. Бебетата вече различават всички цветове и започват да възприемат третото измерение. Те имат 180° зрително поле , следователно имат по-добра представа за пространство и обекти. На около 8 месеца очите им се оцветяват в окончателния им цвят.
--Между 1 и 2 години. На 1 година зрението на децата вече е добро и те могат да различават обекти на повече от 6 метра разстояние.
--Между 2 и 6 години. Тъканта на ретината е зряла. Всички зрителни умения са добре координирани на 2 години. На 6 години зрението вече е напълно зряло и е почти идентично с това на възрастен.
--До достигане на юношество. Детските очи не разполагат със естествена защита, предоставена от лещата, така че те са много по-чувствителни към ултравиолетова радиация, отколкото възрастните.

Ултравиолетовата светлина, идваща от слънцето е опасна, защото е форма на радиация и може да увреди клетките на окото и те да започнат да се делят неправилно. Това от своя страна, може да доведе до развитието на тумори- доброкачествени или не. Ако очите са изложени на слънце прекалено много време, то стволовите клетки около роговицата ще се увредят, което може да засегне зрението.
Повече от 90% от ултравиолетовите лъчи преминават през облаците, така че защитата е от съществено значение, дори когато времето е облачно. 
Бебешките и детските слънчеви очила трябва да се носят винаги когато детето е навън, защото то има по-малко защитен пигмент в очите. Бебешката защитна леща е почти прозрачна и малките имат прекалено големи папили (вътреочната част на зрителния нерв), които са по-податливи на вредните ултравиолетови лъчи. Преди навършване на една година 90% от UVA лъчите и 50% от UVB лъчите достигат детската ретина. Лещата(естествената бариера, която предпазва ретината) се формира напълно около 12-та година. Преди това тя не може да филтрира ултравиолетовите лъчи или може да направи това в много малка степен и съответно до 70% от директното излагане на UV лъчите става преди детето да навърши 17 години.
Важно е да се отбележи, че пясъкът отразява повече от 20% от ултравиолетовите лъчи, водата отразява от 10 до 30%, а снегът цели 85%. 
Много е важно когато решите да закупите слънчеви очила на детето си да имате предвид няколко неща. 
--Задължително търсете очила, които да осигурят 100% слънчева защита за окото.
--Не купувайте очила с цветни лещи, защото те не могат да осигурят пълна защита.
--Ако детето ви има проблем с носенето на очилата можете да ги комбинирате със слънцезащитна шапка. 
Слънцезащитни Комплекти Kietla- www.Reia.bg
--В повечето случи децата гледат нагоре, следователно очилата трябва да покриват цялото око и областта около него.
--Гледайте очилата, които изберете да имат еластична лента, която да ги задържа на главата на най-малките и също така да предпазва от евентуална загуба. 
--Задължително гледайте очилата да имат знак CЕ. за предпочитане със стъкла от поликарбонат, за да филтрират 100% от лъчите UVA, UVB, UVC и да бъдат с 4-та категория защита. 
--Избраните от вас очила трябва да бъдат достатъчно гъвкави, че да могат да издържат на това, че децата са неосъзнати и често са груби с предметите. 
--Изберете очилата според възрастта на детето и неговата морфология. 
Поставянето на очила трябва да се превърне в рутина. 


Ние от Happy mama препоръчваме закупуването на слънчеви очила Kietla. Френската марка работи, за да защити бебешкото и детското око. Ето защо това е най-добрият избор:
--Това са единствените очила, чиито лещи имат категория на защитата 4 (най-висока). 
--Очилата Kielta  предлагат максимална сигурност, имат нечуплива рамка и недраскащи се лещи, които издържат на всякакви условия.
--Очилата Kietla са с мека и гъвкава рамка за максимален комфорт, защото не притискат слепоочията и ушите. 
--Предлагат се в четири размера, така че винаги да пасват на лицето на детето ви, независимо от възрастта му, за да сте сигурни, че то е напълно защитено от слънцето в процеса на изграждане на зрението. Формата им е създадена след специално проучване на анатомията на детето, за да се постигне максимално покритие на незащитените зони. 
--Имате възможност да изберете най-подходящият за детето цвят, който да направи очилата Kietla любимия му аксесоар. 
Слънчеви очила Kietla - www.Reia.bg
И запомнете: колкото по-рано закупите очила на бебето, толкова по-защитено ще е окото му в бъдеще. 
Слънчеви очила Kietla- www.Reia.bg

Happymama
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"