Стриите по време на бременността и след това. Как да се справим с тях?


Много неща се променят след като разберем, че ще ставаме родители. Още през бременността графиците поемат в друга посока, сънят става различен, а усещането за свобода сякаш изведнъж изчезва. 


Заедно с много случващи се промени настъпват и много физически различия, а едно от тях е появата на стрии. Могат да се появят още през бременността или скоро след раждането. За някои жени такава неотлъчна част от ежедневието им, както са сменянето на памперси или храненето на бебето. 
Възглавница за кърмене Babylonia- www.Reia.bg
Анатомия на стриите
Стриите се получават когато тялото ви расте по-бързо и кожата не може да се справи с това. Резултатът е разкъсване на еластичните влакна точно под повърхността на кожата и съответно до появата на тези стрии. 
Бързото нарастване на тялото ви може да доведе до стрии в областта на корема и гърдите, защото това са областите, които растат най-много. Бедрата, седалището и горната част на ръцете също могат да бъдат рискови области. По време на бременността стриите обикновено са червеникави до лилави, но след раждането те избледняват до бяло или сиво. 
Експертите казват, че ако жената се храни здравословно по време на бременността има вариант да не качи много килограми и съответно да се предпази от появата на стрии. 
С други думи е по-важно колко и каква храна консумирате, а не колко бързо качвате килограми. 
www.verywell.com
Кой има стрии?
Около 90% от жените получават стрии около 6-7 месец от бременността. Това сочи проучване на Американската академия по дерматология. 
Ако вашата майка има стрии, то е много вероятно и вие да получите, тъй като и генетика играе важна роля. 
Ако цветът на кожата ви е по-светъл, то вашите стрии ще бъдат розови, а тези, които са с по-тъмна кожа ще имат един тон по-светли от кожата им стрии. 


Мексикански бижута за бременни Bola-www.Reia.bg
Възможна ли е превенция?
За съжаление все още не е открит метод, благодарение на който да се предпазим от появата на стрии. Независимо, че различните козметични компании разработват кремове и лосиони и твърдят, че те помагат при стрии, просто недейте да се заблуждавате, не помагат. 
Най-доброто, което можете да направите е да хидратирате добре кожата си с лосиони, което ще я направи гладка и вие ще се чувствате по-добре и освен това ще ви помага да се справяте със сърбежа. Има различни емулсии, които влияят положително на кожата. Кокосовото масло например я хидратира и намалява сухотата. Редовно овлажняваната кожа преминава през фазите на разтягане без видими белези. 
Тоалетен комплект Софи жирафчето-www.sophiegoraffe.bg

Източник: www.webmd.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"