Кърменето след пластична операция на гърдите (импланти)


Състояние: След пластична операция на бюста (поставяне на импланти)
В днешно време ние дамите сме много повлияни от модните тенденции и от желанието да бъдем красиви и привлекателни. Постиженията на съвременната медицина позволяват на всяка жена да изглежда по начина, по който иска като коригира физическите несъвършенства по тялото си. Според изследвания около 45% от всички жени по света се подлагат на пластична операция, за да се сдобият с по-големи гърди. Една част от тях го правят още в ранна възраст, докато други изчакват да родят децата си. Но всъщност колко от тях се замислят дали една такава хирургическа намеса би повлияла на кърменето. 


Потенциален проблем: 
Ако гърдите ви са хирургически разширени със силиконови или физиологични импланти, зърната ви могат да са повече или по-малко чувствителни от преди. 
Когато бебето ви се роди и кърмата ви дойде можете да забележите прекомерно увеличаване на гърдите. Вероятността за мастит, болки, температура или студени вълни, е много по-голяма. 
Силиконовите импланти, които се използват в страните от ЕС са с много високо качество и висока безопасност. Използваните в миналото течен силикон и физиологичен разтвор сега са заменени от силиконов еластомер като обвивка на имплантите и силиконов гел във вътрешността. Според специалистите те не мога да предизвикат алергични реакции, нито проблеми с износването на дете и още по-малко проблеми с кърменето. 
Възглавница за кърмене Babylonia- www.Reia.bg
Може ли да кърмя?
По всяка вероятност ще можете да кърмите, въпреки че това е обвързано с вида на операцията. Повечето операции за съвместими с кърменето. Разрезите, направени под сгъвката на гърдата или при мишницата на трябва да предизвикват никакви проблеми. Ако обаче разрезът е направен около "ореола" това може да увеличи риска от проблеми с кърменето. 
Рядко, при жени със сериозна деформация на гърдите, може да се наруши целостта на млечната жлеза при поставяне на имплант. 


Решение: 
Вие няма как да знаете дали кърмата ви може да е засегната от пластичната операция на бюста докато не пробвате да кърмите. Ако зърната ви са достатъчно чувствителни значи има вероятност нищо да не е засегнато и да нямате проблеми с кърменето. Ако обаче не са може би в началото ще имате проблеми, но се смята, че те отшумяват. При някои жени, при които размерът е увеличен повече от нормалното, съществува риск от хипотрофия на жлезистата тъкан и на околните кръвоносни съдове, което може да доведе до намалено количество кърма и ще трябва да допълвате храненето с адаптирано мляко. 
Нека лекарят на вашето бебе се запознае с операцията, за да може да следи отблизо увеличаването на теглото на бебето, за да се увери, че се храни добре. 
Лекарите съветват ако жената е решила да си увеличи бюста да се вслуша в съветите на хирурга, който ще съобрази размера и формата с нейното тяло и с нейните форми. Пластичният хирург най-добре знае кой метод е най-добър за състоянието на гърдите и анатомичните особености на жената, за да може след това тя да изглежда естетически добре и същевременно да запази естествената функция на гърдите-кърменето. 
Squiz- Контейнери за съхранение на сокове и пюрета за многократна употреба- www.sophiegiraffe.bg

www.babycenter.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"