Баба знае най-добре: За всяка болка има домашен лек


21 век е векът на новите технологии и комуникации. Всеки от нас малко или много се лекува чрез интернет, защото там има богато количество информация за всичко и всеки. Но най-правилното ли е това и не е ли по-добре да се съветваме с нашите баби относно билките, които могат да ни помогнат да се справим с даден проблем? Храните, които консумираме все по-рядко са чисти и органични. Така наречените "био" продукти заливат пазарната ниша, но наистина ли са толкова "био" че да ги предпочетем пред обикновените и разбира се, по-евтини продукти? Най-сигурно е да отглеждаме сами това, което ядем, но тъй като забързаното ни ежедневие рядко го позволява, то най-добре да се доверим на това, което ни предлага баба! С настъпването на пролетта започват да ни тормозят хрема, алергии и най-добре е предварително да се защитим от това. Превенцията е най-ефикасният лек, а природата се грижи за това да ни предоставя достатъчно материал за различни здравословни рецепти.
Ето и едни от най-полезните билки, които спокойно могат да се използват вместо лекарства за превенция:


1. Алое при изгаряния
Изгарянията по тялото са много често срещано явление, особено при домакините. Най-доброто лекарство при такъв проблем е Алоето. То спокойно може да се отглежда у дома или да си го набавите чрез прясно изцедения сок от растението. Като цяло Алое Вера е изключително полезно, дори когато е в малки количества в различни козметични продукти, но пресният сок е с най-силни лечебни свойства. Силата му е в това, че действа противовъзпалително и има охлаждащ ефект. 
Мексикански бижута за бременни Bola- www.Reia.bg
2. Зелен чай при настинки
Както вече споменахме идва пролетта, а настъпването й е съпроводено от хреми и настинки. Зеленият чай е една от най-добрите билки, които помагат в такива случаи и то през цялата година. Той подсилва имунната система, която е отслабена поради настинката, а ако е в комбинация с лимонов сок или джинджифил се превръща в силно лекарство, което да се пребори с грипа. 

3. Ябълковият оцет бори главоболието
Всеки от нас доста често страда от главоболие, което обикновено е сигнал, че организмът ни се опитва да се справи с някакъв проблем в тялото ни, било то инфекция, високо кръвно или махмурлук. За да се предпазим от главоболие определено първо трябва да избягваме употребата на храни и напитки, които могат да станат причина за него, като прекалено количество захар, много сол или алкохол. Но ако вече имаме главоболие от общ характер, то ябълковият оцет може да ни върне усмивката. Една супена лъжица, разтворена в чаша студена вода може да има чудодейна сила. 
www.coliccalm.com
4. Кокосово масло помага при обриви
Кожата е тази, която най-силно изразява, че някъде в тялото има проблем, а също така тя е подложена на всички атмосферни условия. От тука следва, че кожата ни често става жертва на различни обриви, които за щастие са лечими. Различните медикаменти за справяне с този проблем обикновено имат негативно влияние върху организма и затова е най-добре да използвате чисти натурални билки, като кокосовото масло или пък маслото от чаено дърво. 
Подаръчен сет в памучна чанта- www.sophiegiraffe.bg
5. Куркума при порязвания
Още един много често срещан проблем са изгарянията. При тях най-важното е да успеем навреме да спрем кървенето и да почистим раната, за да избегнем последвали инфекции. Има една мощна билка, която може да окаже перфектната първа помощ и това е куркумата на прах. Тя има антисептично свойство и антибактериален ефект. Ако смесите куркумата на прах и вода се получава хомогенна паста, която можете да нанесете на нараненото място, за да го успокоите и да го предпазите от инфекции. 


6. Джинджифил при проблемен стомах
Стомашните боли, които често водят до гадене и повръщане са много неприятни и обикновено стават причина за отсъствие от работа или от училище. Направете си чай от джинджифил и няма да имате такъв проблем, защото джинджифилът има загряващо и противовъзпалително действие, което успокоява стомашния дискомфорт. 
Термометър GroEgg-www.grobag.bg


Happymama
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"