Сексът след раждането!


След раждането на бебето животът на майката и на бащата се променят до основи. Започват се безсънните нощи и умората. Общо взето животът им поема по нов път, с нови ценности. а сексът остава на заден план. Психиатърът Гейл Салц от Ню Йорк смята, че бебетата са убийците на секса и пътят на двойката към връщането към секса може да бъде истинско предизвикателство. Какво мислите вие? Всъщност сексът след раждането е нещо съвсем нормално и трябва да започнете да го практикувате колкото се може по-бързо след раждането. 
Pacapod: Чанта за бебешки аксесоари- www.Reia.bg
Кога е безопасно да се прави секс след раждането?
На първо време задължително трябва да изчакате кървенето след раждането да спре, което се случва около втората-третата седмица след като бебето се появи. Това е така, защото матката ви все още не е напълно възстановена и все още се лекува. Ако правите секс преди раната да е зараснала може да развиете инфекция.


Кога ще се почувствате готова за секса след раждането?
Всеки един от нас е различен и съответно чувствата ни също. Няма определен момент, в който трябва да правите секс. Напротив трябва да се почувствате емоционално и физически готова. 
Малък брой жени започват да правят секс в първия месец след раждането, повечето започват след третия месец, а жените, които са имали епизиотомия чакат дори повече от 6 месеца. 
www.womenshealthmag.com
Ако и вие и вашият партньор се чувствате готови за секс преди първата постнатална проверка, която се извършва около 6 седмици след раждането, можете просто да отидете на преглед по-рано. Някои специалисти дори препоръчват секс преди да отидете на първия си преглед след раждането. 
Когато отново започнете да практикувате секс след раждането е добре да помислите добре за контрацепцията, защото ако все още кърмите и вашият цикъл не се е нормализирал можете да забременеете отново. 
Ако все още не сте готови за секс след раждането можете да се целувате, докосвате и изобщо да сте близо един до друг, за да може постепенно да се подготвите. Опитвайте се, независимо, че сте уморени и сте постоянно заети с грижите за бебето. Връщайки се към секса ще се почувствате по-добре, по-красива и привлекателна. Сексът е най-естественото развитие. 

Защо не искам да правя секс след раждането?
Много често току-що родилите жени нямат желание да правят секс. Причините за това са много, изтощение, липса на сън, задълженията на майка. Ако жената кърми е много вероятно завишените нива на хормонът пролактин да намалят желанието за секс. Следродилната депресия също кара жените да изпитват негативно отношение към секса. Ако смятате, че това е проблем за вас е добре да поговорите със специалист. 
Жените, които са родили с Цезарово сечение или пък са имали болезнено нормално раждане, много често изпитват болки, които не им позволяват да си помислят за секс. Това е напълно нормално, защото е нужно повече време за възстановяване. 
Възприятията на жените за собственото им тяло доста се променят след като родят. Обикновено е нужно повече време, за да може тялото да възвърне предишния си вид, но понякога това не се случва. Това в повечето случи зависи от дамите. Много от тях не искат да се съблекат, защото смятат, че са непривлекателни и мъжът им ще остане разочарован. Това обикновено е заблуда, но жените трябва сами да стигнат до този извод. Те трябва отново да се почувстват секси и да се харесат когато се погледнат в огледалото. 
Неразливаща чаша- Софи жирафчето- www.sophiegiraffe.bg
Какво да правя ако партньорът ми иска да правим секс преди да съм готова?
Задължително трябва да говорите с партньора си за това как се чувствате. За нищо на света не позволявайте на комуникационните канали между вас да се разрушат. Нито един от вас не трябва да се чувства притиснат да прави нещо, за което не е готов, защото сексът преди всичко е удоволствие. Думите и прегръдките също могат да предадат обич и емоция. След време тази емоция ще се превърне в сексуално желание и всичко ще е наред. Просто недейте да премълчавате вашите чувства и говорете за опасенията си. 


Има ли някакви съвети за секса след раждането?
--В началото се опитайте да се гушкате повече, докато достигнете до сексуалното желание
--Насладете се на любовната игра, без да очаквате това да доведе до проникване
--Ако се чувствате напрегнати или уморени вероятно няма да се възбудите достатъчно и съответно сексът ще бъде по-скоро болезнен
--Ако се наложи използвайте лубрикант
--Убедете се, че и двамата сте готови и възбудени достатъчно
www.indy100.com
--Ако в някакъв момент се почувствате неприятно помолете партньора си да спре
--Бъдете търпеливи, с времето нещата ще започнат да се случват по-леко, особено когато бебето започне да спи повече през нощта
--Правете упражнения за таза, за да може да върнете мускулния тонус на вагината
--Хранете се добре, пийте много течности и си почивайте винаги когато можете. 

Какви проблеми могат да възникнат при секса след раждането?
--Ако сексът е болезнен и това не се променя е добре да се консултирате с лекар
--Ако имате вагинално течение с неприятна миризма може да се е развила инфекция, която изисква медицинска помощ
--Ако все още кървите след 4-та седмица свържете се с лекуващия си лекар
При възникване на проблем не се бавете, а веднага се свържете със специалист, за да може ситуацията да бъде овладяна на време. 
Спални чували Grobag- www.grobag.bg

Източник: www.babycentre.co.uk

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"