Науката разкри тайната на връзката между майката и бебето...


Връзката между майката и бебето е нещо, което започва да се развива в момента на зачеването. Тази връзка е от съществено значение за развитието на бебето, както през бременността, така и след това. Родителите окъпват бебето си с любов и привързаност, които действат като защитен щит за малчуганите. Липсата на връзка между бебетата и майка им предизвиква отчаяние и неправилно развитие. 


Повечето бебета веднага се свързват с майките си след раждането, но има и такива родители, чиято привързаност се появява няколко дни след раждането. Такъв период може да е нужен ако детето е стояло известно време в интензивно отделение. Най-бързо се установява връзка между майката и бебето чрез кърменето и игрите. Говорете тихо и спокойно на детето си и то ще свикне с вашия глас, няма да успява да ви отговори, но ще виждате обратната реакция в действията му. 
Възглавница за кърмене Babylonia- www.Reia.bg
Как да направим връзката майка-бебе сигурна?
Докосвайте детето си нежно, по този начин бебетата реагират и свикват с вашата близост. Контактът очи в очи също е от голямо значение, въпреки че в първите три месеца бебетата виждат само сенки и силуети. В комбинация с гласа ви, детето ще знае, че това е мама. След време ще започнете да виждате, че то иска да имитира вашите движения на лицето. 
Проучванията показват, че бебетата обичат да се наслаждават на гласовете и това са първите им усилия за комуникация. Храненето с шише, също както и кърменето, помагат са заздравяване на връзката. Кърмачетата реагират на миризмата и допира на техните майки. 


Появата на любов между вас и вашето дете
След като вече сте свързани с вашето бебе вие сте пристрастени към живота. Връзката между родител и дете е една от най-силните връзки в природата. Ние обичаме децата си още преди да ги срещнем. Докато жената е бременна мощни хормони поставят началото на връзката с бебето. Организмът произвежда все повече и повече окситоцин, хормонът, който буквално изважда майчинските инстинкти на жената. Той помага за формирането и заздравяването на връзката майка-бебе. 
Мексикански медальони за бременни Bola- www.Reia.bg
Проблеми с привързаността
Около 30% от майките не могат да се привържат към детето си и да се влюбят в него още в началото. Раждането може да бъде достатъчно болезнено, дълго и трудно и това да е причина силните хормони на любовта да бъдат заглушени. В началото много родители се учат да бъдат такива и им е трудно да изразяват само обич и привързаност, просто защото изпитват и страх и притеснение, които забавят процеса на свързване с рожбата. 
Проблеми с привързването се срещат често при осиновители, жени които са родили преждевременно или пък такива, които се възстановяват от усложнения и не могат да прекарват толкова време с децата си, колкото е нужно. Смята се, че ако носите бебето си в слинг връзката ви с него ще е много по-здрава. Учените твърдят, че бебетата, носени в слинг стават едно с техните родители, защото постоянно са в допир с тяхната кожа, а това се смята за най-добрата терапия. 
Слингове Babylonia- www.Reia.bg


Източник: www.healthandmindcare.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"