Какво е това, което новороденото иска да знаете?


Най-новият член на вашето семейство знае много повече, отколкото вие си мислите. Но има няколко факта, които са валидни за детето ви, а вие дори не подозирате за тях. 
Вашето бебе е много сладко със сигурност, но това не е единственото качество, което притежава като новородено. То е много по-интелигентно, отколкото си мислите, независимо, че е "новак" в живота. Ето нещата, които щяхте да чуете ако малчуганите можеха да говорят. 
Софи жирафчето- Усукваща топка- www.Reia.bg
1. Аз познавам мама!
Малкото бебе, което сестрата ви дава в болницата не може да каже "Мамо, здравей", но определено знае, че доскоро сте били едно цяло. В утробата бебето е свикнало да чува най-много вашия глас и определено след като се появи на бял свят то може да различава гласа на мама и гласа на другите. Проучвания сочат също, че бебетата се научават да разпознават миризмата на майките си през последния триместър от бременността. Ако вашето бебе има трудности със заспиването в креватчето можете просто да поставите там някаква дреха или кърпа с вашия аромат или пък да му пускате запис на вашия глас. 


2. Зрението ми не е отлично!
При раждането зрението на бебето е 5/200 или с други думи казано бебето може да вижда обект, който се намира на най-много 5-6 метра, докато ние възрастните виждаме обект, който е на 200 метра. Когато бебето вече е на 6 месеца неговото зрение се е подобрило до средното за възрастния човек. 

3. Лицата са ми любими!
Прочуванията показват, че бебета могат да различават лицата много скоро след раждането. В действителност те предпочитат да гледат лицата на хората и това ги стимулира повече от всичко друго. Добре е първата играчка на детето да има лице ако искате да й обръща внимание и същевременно да го стимулира. Следващия стимул за децата е контрастът. Когато играчката е с шахматни цветове бъдете сигурни, че детето ви ще я обожава. Ден след ден вие ще забелязвате как очите на бебето ви се концентрират все повече и повече. Идеалната играчка, отговаряща на всичко това е Софи жирафчето. Научете за нея повече тук: http://www.sophiegiraffe.bg/avtentichnata-sofi-bg/sofi-zhirafcheto.html


4. Аз все още нямам сълзи!
Вашето бебе може да се превива от плач когато е гладно или нещо го мъчи, но вие няма да видите никакви сълзи. Детето ви все още няма развити слъзни канали, които да произвеждат течност, защитаваща очите. Сълзите ще започнат да се появяват около 3-я месец. 


5. Имам повече кости от теб!
При раждането си хората имат 270 кости. С течение на времето обаче, костите на черепа и гръбначния стълб се сливат в едно и съответно възрастните имат 206 кости. Освен това бебетата имат и много хрущяли в костите, които им помагат да останат невредими при процеса на раждане. 

Вашето новородено е наистина много мъничко физическо чудо и освен това е много интелигентно. 
Софи жирафчето музикална дъска- www.sophiegiraffe.bg


Източник: www.familyshare.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"