6 мисли, които завладяват ума на всеки бъдещ татко


Вашето бебе е на път. Готов ли сте? Ето 6-те мисли, които идват на ума на всеки баща преди неговото бебе да се роди. 
През последните 9 месеца се грижихте за съпругата си, боядисахте детската стая, помогнахте в организирането на "baby shower". 
Ето го и денят, в който бебето ще се роди. Това е моментът, в който вашето съзнание се изпълва с въпроси и неувереност. 
Ами ако не съм добър баща?
Какво ще се случи ако при раждането има усложнения?
Какво ще стане с бебето ако то трябва да прекара определено време в болницата?
Отпуснете се, това е нещо съвсем нормално и всеки "нов" татко преминава през този процес. 
Ето какво си мислят татковците преди официално да станат бащи. 
Чували за детски колички Naf- Naf- www.Reia.bg
1. Защо жена ми не е същата след като роди?
Смята се, че 70% от жените преминават през родилна депресия след като родят. Това е резултат от хормоналните промени, които настъпват в тялото. Това може да продължи от няколко минути до седмици. В този период е добре да бъдете до съпругата си, да й помагате, за да може да се почувства добре бързо. Ако обаче виждате, че няма промяна е добре да се консултирате със специалист. Всичко това е част от възстановителния процес. 
www.newparent.com

2. Жена ми има мен, но какво мога да й предложа аз?
Често срещан проблем при татковците е тяхната неувереност както през бременността, така и след раждането. Мислят, че не могат да бъдат полезни в отглеждането на детето и това ги кара да се чувстват зле. Затова е хубаво да се потърсят групи за подкрепа. Все пак много други татковци изпадат в такава ситуация. Организирането на срещи между татковци дава нужната увереност на мъжете, защото в основите им стои солидарността. 


3. Жена ми има бебе и получава цялото внимание!
След като бебето се роди отношенията между партньорите определено се променят. И двамата спите много малко, самочувствието на жена ви намалява, поради промените в хормоните и наддаването на теглото. Тя става да храни бебето на всеки два часа и след всичко това тя няма време да обърне внимание на вас. Разберете, че това е естественият ход на събитията и приемете нещата такива, каквито са като дадете на жена си време. Просто нещата никога няма да бъдат същите. 

4. Кълна се, имам чувството, че ще фалирам!
Относно вашето финансово състояние вие трябва да говорите с жена си преди бебето да се роди. Можете да закупите някои неща за бебето, които са втора употреба, като количка, легло и маса за повиване. Така ще спестите пари, които могат да бъдат похарчени за вещи, които трябва да бъдат закупени нови, като столче за кола. Хубаво е столчето да е ново, защото технологиите постоянно се променят и колкото по-ново е, толкова по-обезопасено е.
Бебешко столче за кола Renolux New Austin- www.Reia.bg

5. Ще стане ли някога по-лесно?
Ще успеете ли да овладеете изкуството да бъдете баща? Разбира се! След много практика, опити и грешки вие и вашата съпруга ще разберете кое е най-добре за детето. И точно когато се почувствате сигурен в себе си, че можете да бъдете баща на бебе, вашето дете вече ще бъде по-голямо и ще сте изправени пред нови препятствия. Но това е родителството, така че му се радвайте. 


6. Ами ако не съм добър баща?
Наистина ли? Поемете дълбоко въздух и се потопете в щастието на родителството. Това е една от удивителните части от живота и повярвайте минава много бързо. Прекарвайте колкото се може повече време с бебето си. Бъдете до майката и я подкрепяйте. Двамата сте на най-прекрасното пътешествие с вашето новородено. Добре дошли в братството на бащите! 
Комплект Софи жирафчето-плюшена играчка и чесалка- www.sophiegiraffe.bg



Източник:www.familyshare.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"