Доказано: Бащите са по-щастливи родители от майките

Според последни проучвания на учените от университета в Минесота бащите са в пъти по-щастливи от майките. Така е защото жените прекарват много повече време като родители и имат много повече родителски дейности. Майките са подложени на стрес твърде често и въпреки това те го игнорират, заради всички дневни задачи, които имат. 
Кукли Magic Baby- www.Reia.bg
В първото по рода си проучване учените изследват 12 000 души и техните ежедневни задължения като родители, за да разберат кои е по-щастлив когато става въпрос за отглеждането на децата. 
Професор Ан Мейер от университета в Минесота заявява: "Добрата новина от нашето приучване е, че родителите все още се обичат така силно, след като децата се родят, но лошата новина е, че майките се наслаждават много по-малко на това, защото те поемат по-голямата част от "работата" и по-малко от "удоволствието.""
www.sheknows.com
Учените стигат до извода, че заобикалящата среда също е от съществено значение за щастието и благополучието в едно семейство. Установяват също, че когато майките са с децата си, стресът е по-силен защото те са сами в това, докато бащите по-често разчитат на подкрепа и помощ от своята половинка. Това показва защото мъжете по-рядко са стресирани в сравнение с жените. Друг важен фактор, който влияе на в различни нива на родителите е сънят. Майките са тези, които по-често стават нощем ако детето има нужда от грижа, докато бащите имат доста по-спокоен сън. Това е причина жените да се чувства много по-уморени от мъжете. 
Всички резултати от това проучване показват, че родителството може да е най-прекрасната "работа" на света, но също така е и стресиращо и уморително. Научете как можете да станете по-добър родител тук: http://www.happymama.bg/2017/01/19-tsenni-suveta-ot-Maria-Montessori-za-tova-kak-da-budem-po-dobri-roditeli.html#more
Много майки ще разпознаят себе си като стане въпрос за прекъсване на съня, често хранене и къпане, а много татковци ще разберат, че ако искат тяхната половинка да бъде щастлива трябва да прекарват повече от времето си като родители. Това освен всичко помага за пълноценното развитие на детето. 
Всички тези отчетени статистики могат да бъдат подобрени за отрицателни време, въпреки че в съвременното общество стереотипът за родител е различен за мъжете и за жените. Има определени неща, които мъжът може да направи, за да има до себе си щастлива жена. Научете какви са те тук: http://www.happymama.bg/2016/10/8_18.html
Костенурката Марго- Софи жирафчето-www.sophiegiraffe.bg

Източник: www.express.co.uk

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"