1. 500 гр. маскарпоне
2. 250 мл. прясно мляко
3. 50 гр. захар
4. Плодове според сезона (в случая са използвани праскови, ананас, грозде и боровинки)
5. 250 гр. какаови бисквити
6. 100 гр. млечен шоколад
7. Можете да сложите 3-4 с.л. сладко по избор ако предпочитате десертът да бъде по-сладък.
Приготвяне:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMd6p0xr68vboXVZgzMyVehT8weU9NvmCx2LseFMtiB743a6t0I8JIXdW0hnl6gxSD02IzXrY15sBZj-jAS4xRJPjVyPzx-128NuWSehEvDt-NULgVhB4tk1h2tivBtT5stydLzz79sTE/s320/946309_10201561995029024_1113202214_n.jpg)
Разтопете шоколада на водна баня. След това натрошете бисквитите на много дребно и нарежете плодовете на кубчета. Пригответе си 6 чаши с форма по избор и наредете 3/4 от плодовете във всяка една от тях. Изсипете върху тях разтопения шоколад и след това изсипете 3/4 от натрошените бисквити отгоре. Извадете крема от хладилника и го разпределете по равно в чашите. За финал поставете останалите плодове и поръсете с останалите бисквити. Сложете десерта да се охлади в хладилника за 2 часа.
Време за приготвяне: 30 минути
![]() |
Софи жирафчето- www.sophiegiraffe.bg |
Любима Стоицова