Десерт Магнолия с маскарпоне



Необходими продукти за 6 порции:

1. 500 гр. маскарпоне
2. 250 мл. прясно мляко
3. 50 гр. захар
4. Плодове според сезона (в случая са използвани праскови, ананас, грозде и боровинки)
5. 250 гр. какаови бисквити 
6. 100 гр. млечен шоколад
7. Можете да сложите 3-4 с.л. сладко по избор ако предпочитате десертът да бъде по-сладък.



Приготвяне:

Разбийте с миксер маскарпонето и захарта до получаване на хомогенна смес. Ако сте решили да добавяте сладко сега е моментът. След това бавно добавяйте прясното мляко като следите дали кремът става пухкав, но не прекалено течен. След като кремът е готов можете да го приберете в хладилника докато подготвяте останалото. 

Разтопете шоколада на водна баня. След това натрошете бисквитите на много дребно и нарежете плодовете на кубчета. Пригответе си 6 чаши с форма по избор и наредете 3/4 от плодовете във всяка една от тях. Изсипете върху тях разтопения шоколад и след това изсипете 3/4 от натрошените бисквити отгоре. Извадете крема от хладилника и го разпределете по равно в чашите. За финал поставете останалите плодове и поръсете с останалите бисквити. Сложете десерта да се охлади в хладилника за 2 часа. 

Време за приготвяне: 30 минути

Софи жирафчето- www.sophiegiraffe.bg

Любима Стоицова
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"