Коя температура е най-подходяща за бебешката стая?


Когато бебето ви е много малко е много трудно да контролирате температурата му. Много е важно да настроите подходяща температура в стаята и да облечете детето добре, за да сте сигурни, че то няма да се изпоти или пък да измръзне. 
Можете да помогнете на бебето като поддържате стайната температура от 16 градуса по Целзиий до 20 градуси по Целзий. С други думи най-добре е при бебето да е 18 градуса по Целзий. Хубаво е в стаята да има термометър, който да ви ориентира. Подходящ е термометърът Gro Egg, на английската компания Gro. Благодарение на него с един поглед ще можете да се ориентирате дали стайната температура е подходяща за вашето дете. Разгледайте го в посочения по-долу линк.
Термометър GroEgg- www.grobag.bg
Важното е винаги да сте уверени, че на детето не му е нито много топло, нито много студено, защото в случай, че му е прекалено горещо има опасност от Симптома на внезапната детска смърт, който не е често срещано явление, но все пак съществува. Представлява смърт на детето по време на неговия сън, без видима причина. 90% от случаите са на бебета под 6 месечна възраст, а с растежа рискът намалява. 
Ако искате да проверите дали на вашето дете му е горещо можете да го пипнете по коремчето, по гърба или по врата. Това е най-добрият начин да се провери температурата. Ако усетите, че кожата му е прекалено топла или се е изпотило премахнете един слой от дрехите му. Не се притеснявайте ако крачетата и ръчичките на детето са леко хладни, защото това е съвсем нормално. 
В много горещите дни охлаждайте детето като отворите прозореца в стаята, в която то спи и пуснете пердетата или щорите. Махнете от леглото всички неща, които могат да задържат топлина и да заплашват от задушаване. Можете да поставите вентилатор в детската стая, но гледайте да го държите далеч от детето и да се уверите, че той само охлажда и няма опасност да изстуди прекалено детето и то да настине. Редовно следете температурата. 
В студените зимни дни не е много подходящо да обличате детето си с много слоеве дрехи. За да спи спокойно вашето бебе е добре да го обличате в спален чувал, който да е с подходяща дебелина. Компанията Gro предлага перфектните спални чували, които да осигурят безопасен сън на вашето дете.
Спалните чували Gro са стартирали революцията си през 2000г. когато процентът на майки, използващи спални чували в Англия е бил много малък. Към днешна дата около 95% от децата на острова спят с чувал. Компанията Gro работи в тясно сътрудничество с Агенцията Lullaby Trust, която насърчава безопасния сън на децата. Повечето спални чували включват в себе си и насоки за това как да обличаме детето си по време на сън според температурата в стаята.
Gro надхвърля нормалните граници, за да гарантира, че вашият чувал е с отлично качество и e изработен от подходящи материали. Всички чували Gro отговарят на европейските стандарти за качество. Всъщност постоянно се правят изследвания на детския сън и е установено, че точно тези спални чували са най-добрият избор. Всяка година компанията Gro печели награди, което подчертава предпочитанията на майките, което всъщност е най-голямата награда.
Спалният чувал е завивка, специално създадена за бебета. Той има отвор на врата и ръцете и обвива бебето, като му помага да остане в една и съща температура през цялата нощ и предпазва от обичайните проблеми, а именно бебето да се отвие или да се покрие през глава.
Всичко, което искате да знаете за спалните чували ще намерите тук: http://www.happymama.bg/2016/10/blog-post_57.html#more


Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"