8 съвета за бъдещи татковци



Бременността  не е грижа само на майката, а също така и на бащата. И ако се чудите как като баща може да съдействате преди раждането на детето ви, ние подготвихме един малък списък от 8 съвета за това как да се грижите за бременната си партньорка и как да се подготвите правилно за новия/новите член/ове на семейството, който/които очаквате!
Възглавница за кърмене Babylonia- www.Reia.bg
  1. Не забравяйте да окуражавате партньорката си по време на бременността, показвайте и непрекъснато, че за вас тя е най-красивата жена, независимо от килограмите, които е качила поради това, че носи бебе в утробата си. 
    www.padresehijos.com.mx
  2. Грижете се за партньорката си колкото е възможно повече. Приготвяйте й закуска, вечеря или просто топъл чай. Много вероятно е тя да е силно изтощена на края на деня, затова бъдете мил и й направете успокояващ масаж на стъпалата. Това са перфектни примери, за това как можете да се грижите за своята партньорка колкото е възможно повече.  
    www.parents.com
  3. Бъдете възможно най-концентрирани по време на курса за бременни, придружавайте своята половинка на прегледите при доктора и взимайте заедно решенията, касаещи бременността и предстоящото раждане. 
    www.tamba.org.uk
  4. Препоръчително е да добиете представа за това от какво ще има нужда бебето. Важно е да се образовате преди да използвате количката, столчето за кола и коша за новородено. Ние от Happy mama препоръчваме използването на френската марка Renolux и нейната колекция Париж, която съдържа всички необходими продукти за комфорта на цялото семейство. Разгледайте ги тук: http://www.sophiegiraffe.bg/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&q=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6&dispatch=products.search
    http://www.sophiegiraffe.bg/
  5. Когато бебето се роди разпределете задълженията. Ако то не спи през нощта го взимайте на ръце, сменяйте пелени, окуражавайте майката да кърми, както и за всичко, което е свързано с новия член на семейството.
    www.blog.nacersano.org
  6. Окуражавайте партньорката си да намира време за себе си. Това означава да предложите да се грижите за бебето, за да може тя да излезе навън с приятели, за отиде на разходка или дори да изпие едно кафе.
  7. Доверете се на инстинктите си. Уверете се, че си поставяте някакви граници когато искате да изразите мнение по родителските въпроси. Например: забравете фразата „майка ми мисли, че това трябва да се направи така...“  в общи линии по никакъв начин не трябва да ви интересува какви мислят другите, трябва да умеете сам да прецените кое е добро и кое не. 
    www.bebesymas.com
  8. Намерете време за вас като двойка. Колкото повече се сближите, толкова по лесно ще можете да се справите когато бебето се появи. Доказан е фактът е, че ако двойката отделя достатъчно време, за да правят неща заедно, то тогава химията помежду им ще се запази за по-дълго време. 
    www.boredpanda.com



www.pregnantchicken.com/
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"