10 гениални начина да успокоите болката от растящите бебешки зъбки


Няма нищо по-сладко от това да видите първото зъбче, когато вашето бебе се усмихне. Но преди да се стигне до този прекрасен момент както вие така и вашето бебе ще се сблъскате със сериозни трудности, изразяващи се в болка и дискомфорт. Така, че опитайте тези няколко идеи, които ние от Happy mama сме подбрали, за да облекчите болезнените венци на бебето. 

1. Намерете перфектната чесалка за венците
Задължително трябва да имате под ръка такава играчка за бебета, която да е подходяща за никнещи зъбки. Има много различни видове, но най-добрата е френската играчка Софи жирафчето. Благодарение на нейната текстура и форма, тя е идеална за облекчаване на болезнените венци и също така е направен от 100% естествени материали, което я прави напълно безопасна за най-малките. Вижте я тук: http://www.sophiegiraffe.bg/avtentichnata-sofi-bg/sofi-zhirafcheto.html


2.Масажирайте венците с пръсти
Можете да използвате един от вашите пръсти, с който да натиснете леко венеца на бебето, като по този начин ще му донесете временно облекчение на дискомфорта. Внимавайте да не нараните мястото с по-силен натиск.
www.mumsgrapevine.com.au
3. Кърменето
Някои изследвания показват, че много бебета искат да бъдат кърмени по-често в периода на никнене на зъбките, защото това по някакъв начин също им помага за облекчаване на болката. Но имайте предвид, че някои бебета не искат да засмукват силно, защото това им причинява болка и съответно отказват млякото. Ако това се случва когато вашето бебе е на повече от 6 месеца или пък в период, в който се опитвате да го отбиете можете да му дадете плодово пюре или пък изцедена кърма в подходяща чаша. След няколко дни можете пак да започнете да насърчавате бебето към кърмене. 
www.30seconds.com
4. Бисквити за растящи зъбки
Ако вашето бебе има нужда да смени играчката с нещо друго може да пробвате с бисквитки за никнещи зъбки. Предлагат се много варианти на такива бисквитки, но внимавайте дали на етикета пише, че те са подходящи за вашето бебе и не го оставяйте без надзор. 
www.baby.stayhealthyblog.com
5. Студен компрес
Намокрете някакъв плат със студена вода и направете масаж на венците на бебето с него. Вместо вода можете да използвате и чай от лайка, защото действа успокояващо. 
www.baby.stayhealthyblog.com
6. Замразете краставица
Ако сте започнали да давате твърди храни на детето е много подходящо да замразите краставица, банан или друга храна, която то обича и да му я дадете. Комбинацията на твърдата храна и студеното усещане могат да върнат усмивката на лицето на бебето. Ако обаче се притеснявате, че възрастта на бебето ви не е подходяща за такива храни ние ви предлагаме Охладжащите гризалки на Софи жирафчето. Перфектни за облекчение на възпалените венци. Студеното успокоява болката, а твърдата част предпазва ръцете от измръзване. Научете повече тук: 


7. Кокос и мента
Смесете две супени лъжици кокосово масло и една капка ментово етерично масло в купа и посредством пръстите си прилагайте върху възпалените венци с леко потупване. 
www.pinterest.com

8. Замразена кърма
Можете да облекчите болезнените венци като замразите кърма във формата за ледени кубчета и след това приложите върху венците като го втривате във всички точни. Внимавайте обаче, кубчето да не остане във устата, защото има риск от задавяне. 
www.totalpackagesales.com

9. Стрита ванилия
Ванилията е чудесен природен лек за успокояване според редица изследвания. Опитайте се да стриете малко количество разреден чист екстракт от ванилия върху болезнените зони, за да постигнете облекчение. Другият варинат, който ние ви предлагаме е подраръчният сет на Софи жирафчето, който съдържа в себе си Софи жирафчето, дрънкалка и ванилена гризалка. За повече информация кликнете тук: http://www.sophiegiraffe.bg/avtentichnata-sofi-bg/sofi-zhirafcheto-podarchen-set-v-chanta-bg.html


10. Студена лъжица
Студената метална лъжица е чудесна залъгалка за болезнени венци. Просто се уверете, че не сте замразили лъжицата, а само сте я охладили. 
www.blog.tomsofmaine.com

Ако и вие имате някакви предложения, моля, споделете ги с нас в коментари. 


Източник: www.motherandbaby.co.uk
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"