Какво наистина чувства вашето бебе ако плачете по време на бременността


Науката вече знае какво се случва с бебето ви докато плачете.

Повечето хора вече знаят какъв ефект имат храните и напитките върху бебето през бременността, но въпросът е как всъщност се чувстват те. 
Изследване на Асоциацията за Психологически науки стига до извода, че ембриона във вас се повлиява силно от емоциите ви. Вашето емоционално здраве може да започне да създава отношението на плода към живота. 
И така, как всъщност сълзите по време на бременността влияят на плода? Подбрахме няколко интересни факта, които могат да ви дадат ясна представа за това как вашата душевност променя живота на бебето завинаги. 

Стресът
Всяка една майка вдига нивата на стрес по време на своята бременност като си мисли, че това няма да се отрази на бебето, което носи в утробата си. Въпреки това стресът, появяващ се в дългосрочен план определено има негативен ефект върху плода. 
Децата на майките, които са прекалено загрижени и стресирани по време на бременността обикновено са измъчвани от прекалено силни колики и тревожност
Когато сте обезпокоени тялото ви генерира хормона на стреса и докато емоциите ви не могат да преминат през плацентата, то хормоните могат. Съответно ако бебето се сблъсква често с този хормон, то ще свикне да бъде хронично стресирано.
www.healthycanadians.gc.ca
Депресията 
Депресията по време на бременността е също толкова често срещано явление, колкото и следродилната депресия. Според здравните организации поне 10% от бременните жени са депресирани. 
Бебетата, които са родени от депресирани майки има 1,5 пъти по-голям шанс да развият депресивни състояния до 18-годишна възраст и да имат емоционални проблеми като агресия или нервност. 
Всъщност от депресията много зависи развитието на вашето дете, но е важно какъв всъщност е типът на вашата депресия, а не с депресията като цяло. 
Според учените ако майката е в депресия по време на бременността и след това има следродилна депресия, то нейното бебе ще се развива абсолютно нормално, както и ако е психически здрава докато носи бебето и остане такава след като роди. Ако обаче, един от тези фактори се промени, да е психически здрава по време на бременността, но след това изпадне в депресия, има вероятност развитието на бебето да се забави.
Спокойствието на майката носи спокойствие и на плода. Мексиканските бижута за бременни Bola са най-добрият избор на една бъдеща майка. Нежният звук, който те издават носи толкова приятно усещане, че няма как да не се почувствате великолепно! Можете да се запознаете с историята на бижутата Bola тук: http://www.reia.bg/za-mayki/meksikanski-bizhuta-za-bremenni-bola.html 


Негодуванието от бременността
За жалост има много майки, които непрекъснато се оплакват от бременността и изпитват страшен дискомфорт заради малкото човече, което отглеждат вътре в себе си. Това може само да влоши нещата. Според анализите на различни проучвания майките, които не изпитват особена привързаност към бебето си по време на бременността имат емоционално нестабилни деца. 

Тъжните дни
Няма как ежедневно да сме щастливи и усмихнати. Всеки човек има дни, в които просто е тъжен. Майки, не позволявайте това да ви притеснява, Случайните тъжни дни не могат да нанесат дълготраен негативен ефект върху вашето бебе.
www.parents.com
Какво може да се направи
Ако имате нужда от помощ не се притеснявайте да я потърсите. Очевидно е много трудно да се отървете от стреса, но се запознайте добре със симптомите на депресията и ако усетите, че срещате някои от тях в себе си е добре да се консултирате с вашия лекар, защото има медикаменти, които могат да ви помогнат и същевременно са безопасни за вашата бременност. А ако не искате да приемате каквито и да било лекарства се научете да обръщате повече внимание на себе си. За да имате по-безболезнено и бързо раждане е хубаво по време на бременността да си почивате и да бъдете наистина спокойни. Можете да го направите с възглавницата за бременни Babylonia Form Fix, която осигурява наистина максимален комфорт. Научете повече тук: http://www.reia.bg/za-mayki/babylonia-vzglavnici-za-krmene/babylonia-nursing-pillow-form-fix.html

Взимайте си дълга топла вана, дишайте дълбоко, може да посещавате занятия по йога за бременни и като цяло да се насладите на себе си. В крайна сметка в утробата ви расте малко човече!


Източник: www.familyshare.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"