8 мита за родителството, които трябва да бъдат разбити


Всеки един родител иска най-доброто за своето дете и това е напълно нормално. Майките искат децата им да бъдат отглеждани и възпитавани в идеалната среда и да се хранят здравословно. Естествено никой не иска детето му да има трудно детство и затова прави всичко възможно това да не се случи, старае се да гарантира щастието на рожбата си, здравето и освен това се опитва да оказва пълна подкрепа. 
Има обаче някои правила на родителството, които всички мами и татковци трябва да спрат да спазват, независимо, че различни експерти твърдят обратното. От време на време "да се разбият" митовете може да даде шанс на децата да изпитат неизвестното, да тестват своите умения и да открият себе си. Ето някои от тези митове за правила, които трябва да бъдат преустановени.

1. Лягане в точно определено време
Добрите навици за сън са от съществено значение за растежа на вашето дете. Има обаче, моменти, в които е хубаво да пропуснете часа за лягане и да го оставите за по-късно. Нека детето ви разбере какво значи среднощна закуска, да гледа късен филм или да погледа звездите с вас. Това са онези малки моменти, в които вие създавате ценни спомени. Детето ви няма да забрави тези мигове, в които е започнало да навлиза дълбоко в реалния свят заедно с вас. А за да може малчуганът да има най-спокойния и полезен сън можете да го постигнете със спалните чували на английската марка Gro. Те се грижат за безопасния сън на детето, защото са разработени в тясно сътрудничество с Агенция Lullaby Trust. Научете повече за тези иновативни и модерни чували тук: http://www.grobag.bg/collections

2. Поставянето на детските нужди преди вашите
Въпреки, че в повечето случаи вашите майчински и бащини инстинкти се изострят когато става въпрос за нуждите на децата има една линия, която е добре да не се прекрачва, особено в моментите, в които сте твърде изтощени от дългия ден и имате нужда от почивка. Не се чувствайте виновни ако искате да отделите няколко минути за себе си, вместо да играете една и съща игра с детето си постоянно и непрекъснато. Можете просто да го оставите да се забавлява само или да помолите някого да го погледа за един час. Това няма да ви направи лоши родители, а напротив това е добър начин за развитие на тяхната независимост.
www.pbs.org
3. Пропускане на училище
Да позволявате на детето да пропуска училище или да го взимате по-рано само и само да прекара един следобед с вас може да се превърне в един от най-големите избори във вашия живот. Училището е важен фактор в живота на всеки и посещаването му е необходимо, за да може децата да получат образование, но пък от друга страна почивката от математиката и литературата, запълнена от време прекарано със семейството, не може да бъде лошо и неправилно решение. За да бъде обаче ходенето на училище забавно можете да направите така, че любимите герои от детските филмчета да придружават детето ви в училище. Как ли? Като му осигурите страхотните ученически пособия, които Reia.bg предлага специално за вас. Разгледайте ги тук:

4. Забрана на нездравословна храна
Една ябълка за закуска наистина може да държи доктора далеч от детето, но пък една кофичка сладолед не би наранила никого. Ако сте запалени по поддържането на хранителните навици на децата ви, няма да е кой знае какъв проблем ако понякога тези навици биват нарушавани и позволите на детето да хапне малко чипс. Освен това е много добра идея да печете заедно кекс, защото така учите детето да готви и освен това прекарвате много приятно времето си заедно.
www.colourbox.com
5. Само по един час телевизия на ден
Знаете ли, че едно скорошно проучване доказва, че видеоигрите, играни в умерени количества могат да подобрят интелектуалното ниво, двигателните умения, памет и да ги научат как да решават някои проблеми. В дните, в които детето ви е болно какво по-хубаво от това да вземете един пакет пуканки и да гледате някой интересен филм, особено сега в очакване на коледните празници, телевизионните програми предлагат богата палитра от такива филми.
www.hngn.com
6. Винаги се съгласявате с децата
Много родители са на принципа, че винаги трябва да се съгласяват с децата си и да бъдат в унисон с техните настроения, защото смятат, че по този начин ги правят силни личности, които отстояват позицията си. Понякога обаче, е много трудно и дори невъзможно съгласието с детските възгледи и поведение. Ако кажете на детето си, че сте разочаровани от постъпката му, това не ви прави лош родител. То трябва да знае, че не е постъпило добре, а вие трябва да го насочите в правилната посока. Въпреки, че да признаете неодобрението си може да бъде болезнено, тези думи могат да имат само положително влияние върху вас и детето. 
www.parentingpants.com
7. Не им позволявате да се излагат
Един от най-големите дарове, които децата притежават е тяхната индивидуалност. Ако децата ви искат да носят гумени ботуши и чифт крила на пеперуда в един съвсем обикновен слънчев ден, позволете им. Да ги учите да бъдат себе си идва заедно с отдалечаването от страха от неодобрение и от това, че ще се изложат(ще изложат и вас). Оставете ги да изразят себе си и да спечелят доверието чрез своята креативност. Не се колебайте да ги злепоставите като демонстрирате своите лоши танцови умения в обществото. Покажете им, че е важно кои всъщност са те и, че мнението на всички останали не е от значение. А ако искате вашите деца да бъдат атрактивни и модерни можете да разгледате моделите на страхотните двулицеви шапки, които фирма KieTla предлага. Шапките са вечна класика с модерни мотиви и същевременно предпазват главата, лицето и раменете от парещото лятно слънце, защото са с висока защита от ултравиолетови лъчи. Вижте различните модели тук: http://www.reia.bg/pluvane-i-slncezaschitni-sredstva/dvuliceva-shapka-s-uv-zaschita-kietla-swimming-pool.html

8. Не им позволявате да се цапат
В действителност мръсотията ще достигне до дома ви по един или друг начин. Ако позволявате на вашите деца да скачат в локви и да правят кални пайове е начин да се позволи на тяхното въображение да изскочи и да изразят себе си по нови, креативни начини. Никога не се ядосвайте на децата си, че са се изцапали, вместо това ги аплодирайте
Без значение какъв тип родители сте, никога не подценявайте влиянието, което имате върху вашите деца. Те гледат от вас и ви обичат, освен това се нуждаят от ярък пример за подражание през целия си живот. Оставете децата си да скачат в локвите и да носят костюм на Батман когато отивате заедно до магазина, защото понякога това е най-доброто нещо, което можете да направите като родител.
www.abcnews.go.com



Източник: www.familyshare.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"