10 начина да приберете корема си след раждане


След раждането понякога е наистина трудно за жената за възвърне добрата форма на тялото си, особено корема. Има жени, които дълго време не могат да приберат своя корем и това понякога им носи негативни емоции и става причина за понижаване на самочувствието. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да свалите "бременното" коремче бързо след раждането. 

1. Дайте си почивка
Свалянето на корема наистина отнема време. Дори и да изглежда, че знаменитостите прибират своя корем една седмица след раждането, това всъщност не е точно така. Вашето тяло е претърпяло сериозни промени през последните 9 месеца, затова не очаквайте за отрицателно време да възвърнете предишната си форма. Затова гледайте повече да си почивате, въпреки че с бебе е трудно, но поне се старайте да бъдете спокойни. Спокойствието на майката носи спокойствие и на плода. Мексиканските бижута за бременни Bola са най-добрият избор на една бъдеща майка. Нежният звук, който те издават носи толкова приятно усещане, че няма как да не се почувствате великолепно! Можете да се запознаете с историята на бижутата Bola тук: http://www.reia.bg/za-mayki/meksikanski-bizhuta-za-bremenni-bola.html

2. Кърмене
Ако имате възможност да кърмите вашето бебе го правете, защото по този начин ще свалите известно тегло. Доказано е, че кърменето спомага за изгарянето на до 500 калории. Вижте ползите от кърменето: http://www.happymama.bg/2016/09/31.html
За да имате по-безболезнено и бързо раждане е хубаво по време на бременността да си почивате и да бъдете наистина спокойни. Можете да го направите с възглавницата за бременни Babylonia Form Fix, която осигурява наистина максимален комфорт. Научете повече тук: http://www.reia.bg/za-mayki/babylonia-vzglavnici-za-krmene/babylonia-nursing-pillow-form-fix.html

3. Движете се
Консултирайте се с вашия лекуващ лекар за това кога вашето състояние ще позволи да започнете да правите упражнения след бременността. Когато това време настъпи започнете с леки разходки из квартала и постепенно увеличавайте натоварването. Можете да се запишете в класа по следродилна йога или аеробика. Научете повече за йогата за бременни тук: http://www.happymama.bg/2016/10/blog-post_98.html#more
Има групи на майки, които тичат с количките в парка. 
www.redtri.com
4. Яжте по малко и на често
Ако изчаквате да се нахраните когато вече сте много гладни има риск да поемете много калории. Избягвайте преяждането, защото това не е добре за метаболизма. Гледайте да ядете често в малко количества, по 5-6 пъти на ден. 

5. Енергийна закуска
Заменете яденето на сладки с плодове, за да удовлетворите нуждата от захар. Винаги дръжте измити плодове близо до себе си. Можете да опитате комбинация от грозде и ябълки с фъстъчено масло за закуска. Гледайте да консумирате храна, богата на фибри и ниско съдържание на мазнини и оставете настрана чипсовете и сладоледа. Ако те не са пред вас, няма да ги ядете. 

www.workouts.pearljewelryusa.com
6. Мислете в перспектива
Понякога е много трудно за младите майки да приготвят храна всеки ден, както за себе си, така и за бебето. Вместо това можете да отделите няколко часа в неделя и да приготвите храна за цялата седмица, която да замразите. Помолете някой от семейството или приятели да ви помогнат в началото. 

7. Заредете се с фибри
Както вече казахме фибрите са много важна съставна част на всяка диета за отслабване. Затова е добре да ядете много овесени ядки, които имат високо съдържание на фибри, както и пресни плодове и зеленчуци. Изберете хляб, който също съдържа фибри, както и пълнозърнести макаронени изделия и кафяв ориз.

8. Яжте протеини
Заменете тлъстите меса с някои по-леки като пилешко и риба. Сьомгата е чудесен източник на Омега-3 мастни киселини, които доказано помагат за намаляване на риска от възпалителни процес и за загубата на тегло. Кърмещите жени трябва да ограничат приема на рибно месо до 200 гр. на ден, както и на рибите, в които се съдържа живак. 
www.stylecraze.com
9. Пийте много вода
Водата е като маслото, което помага на колелата да се въртят гладко. Хидратацията е от съществено значение за загубата на тегло, защото помага за храносмилането и потиска апетита. Ако натиснете кожата си и тя не се връща обратно веднага, значи може би сте се дехидратирали. Хубаво на ден да се изпиват по 8 чаши вода. 

10. Потърсете помощ
Не се притеснявайте да потърсите помощ, независимо дали това се състои в разговор с близък човек или в допитването до специалист по храненето, който да ви изготви специална диета. Освен това е добре ако вашият партньор може да гледа бебето, а вие да поспите, защото не трябва да подценявате силата на съня. Не забравяйте ако сте тъжни да говорите за това, защото всички знаем, че тъгата често се бори с кофичка сладолед. 


Източник: www.healthywomen.org
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"