Осиновяването на дете. Как да разберем, че сме готови?


Не е тайна, че е наистина трудно да вземете решение да си осиновите дете. Много хора виждат това като една добра възможност да направя нещо добре за едно дете в нужда, но други не приемат това, защото искат да износят своето дете, искат да преживеят бременността и да избегнат трудностите, които могат да имат с осиновено дете. 
Такива решение изисква задълбочен дебат. Ако с вашия партньор все пак обмисляте осиновяване е добре да поговорите сериозно преди да пристъпите към действие. 

1. Първоначално е ползено да се консултирате с адвокат, който да ви обясни през какви процедури е нужно да преминете преди да си вземете дете. Трябва да сте подготвени за разходи и да бъдете търпеливи, защото това отнема време.
Peppa приятели за гушкане и комфорт- www.Reia.bg

2. Опитайте да обуете обувките на своето бъдеще и си представете какво би било да сте родител на дете, което генетично не е свързано с вас. Вашият син или дъщеря може да няма вашите черти или дори може да не са от същия етнос. Помислете, че тези неща могат да повлияят на детето в бъдеще. Трябва също да сте подготвени за вероятни умствени или физически проблеми, които детето може да има. 
www.utile.fr
3. Трябва сериозно да помислите за това как ще говорите с вашето дете за семейното ви положение. Кога ще му обясните, че е осиновено, как ще му кажете, че истинските му родители не са го искали, особено ако е било малтретирано и е натрупало травми и обърканост, причинени в миналото. Ако сте осиновили детето в по-напреднала възраст е много вероятно то да има проблем със социализирането, което да доведе до трудности в общуването. Трябва да бъдете много внимателни и ако се наложи да потърсите помощ от специалист. 

4. Ако детето, което ще осиновите е от различна националност или раса, задължително трябва да помислите за това как да запазите положителната идентичност на неговия произход. Добре е да го възпитавате с културата, от която произлизате вие, но все пак детето трябва да знае от къде идва. Това може да му помогне в бъдеще да се изгради като личност и да бъде уверено в себе си. За тази цел вие трябва да се запознаете добре с мястото, от където вашето дете идва, така че да сте в състояние да му разказвате още в най-ранна детска възраст. Обикновено такива деца са натрупали негативизъм по отношение на институцията семейство и е нормално процеса по адаптиране към новата среда да отнеме време. 
www.www.wendyreeselaw.com

5. Друг важен проблем, с който трябва да можете да се справите са евентуалните трудности, които в един момент могат да причинят биологичните родители на детето. Могат да поискат да се виждат с него от време на време и да имат контакти, но бъдете внимателни, защото това може да обърка детето и да доведе до желанието на биологичните родители да си вземат детето от вас. 
Кошарка за спане и игра Renolux- www.Reia.bg

6. Когато подадете документи за осиновяване социалните служби ще започнат да проучват сигурността в дома ви и стабилността ви. След като това приключи започва процедура за намиране на подходящо дете за вас. Открият ли го следва събеседване със социален работник, с който заедно да решите дали това дете е "вашето", а след това вече ще можете да го посещавате и ако то е над 7 години ще има възможност да изрази впечатленията си от вас. 

7. Трябва да знаете, че след като детето вече стане част от семейството ви, през първите 6 месеца социалният работник ще ви посещава през определен период от време, за да следи дали детето се адаптира добре във вашата семейна среда. Ако това е така и то се чувства щастливо, означава, че след изтичането на тези 6 месеца, вече може да се започне съдебна процедура за превръщане на това дете в законен член на вашето семейство. 
Музикална кутия Карусел- Софи жирафчето- www.Reia.bg



Източник: www.healthywomen.or
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"