5 забавни дейности, които поддържат цялото семейство във форма


Семейните упражнения спомагат цялото семейство да бъде във форма и освен това насърчават здравословния начин на живот на децата. Ползите от фитнеса са много: намаляват риска от заболявания, създават положителен възглед за живота, подпомагат спокойния сън и поддържат теглото. Някои родители разбират значението на семейната физическа активност, но има и такива, на които им е трудно да накарат своите деца да станат от дивана или от компютъра. 
И ти ли си от тях? Въздишат ли членовете на твоето семейство само при споменаването на думата "упражнения"? Ако е така, значи е време за нов подход и за проява на творчество. 
Вместо упражнения можете да измислите забавни начини, за могат всички да са физически активни. Изброените по-долу забавни игри, които са подходящи за млади и за не чак толкова, са изключително полезни и интересни за всички. 

Забележка: За по-голяма безопасност възрастните винаги трябва да бъдат нащрек и ако се наложи могат да внесат известни промени в играта. 

1. Танцувайте
Много е забавно когато цялото семейство танцува. Можете да измислите състезание за най-добър нов танц, за най-бърз танцьор, за най-бавен и т.н. Започнете още веднага, като използвате времето, в което има реклами докато гледате някой филм. Ще се изненадате колко полезно може да е това.
www.express.co.uk
2. Следвайте водача
Играйте играта "Танцов състав", в която един от вас е лидер и всички останали танцуват като него. Насърчавайте лидера да бъде креативен в движенията си, да подскача като жаба, да маха с ръце сякаш лети, да марширува, да подскача или да се върти. Можете да го направите като състезание и всеки да има 2 минути, в които да имитира водача и накрая да спечели този, който се е справил най-добре. 

3. Аз съм пръв!
Направете състезание за това кой пръв ще стигне до определено място в къщата. Това може да е много подходяща игра когато в семейството има малки деца, които тепърва прохождат.
Птичката Киви- www.Reia.bg

4. Скачане
Ако вашите деца обичат да скачат можете да очертаете линии, които всеки от вас да трябва да прескочи от определено разстояние. Нещо като дълъг скок. 

5. Играта "Пате, пате, гъска"
Цялото семейство трябва да се настани в кръг с лице един към друг. Един от вас става и започва да обикаля кръга като потупва всеки един от участниците и му казва "пате", но трябва да избере някого, на когото да каже "гъска". Гъската става и започва да гони този, които го е потупал като целта е да успее да заеме неговото място, преди той да го е потупал. Ако това не се случи играта започва отначало и се избира нова "гъска", а ако успее, играчът остава в центъра на кръга, докато някоя "гъска" не успее да потупа нов играч, чието място той да заеме.
www.wikihow.com

Бонус: Когато навън е студено
Когато навън е много студено задължително трябва да знаете някои неща, които ще бъдат полезни на цялото семейство в игрите на открито. 


  • Горещо какао
    www.blog.twobrightlights.com
Хубаво е цялото семейство да изпие по една чаша топло какао, за да могат всички да се затоплят и да се забавляват навън. Когато топлите течности минават през тялото те повишават енергията, нужна за храносмилането и повишават вашата телесна температура. Добра практика е когато сте навън да се заредите с термос с някаква топла напитка вътре, за да можете да издържите студа.
  • Подходящо облекло
Спални чували Grobag- www.grobag.bg
Уверете се, че всички членове на семейството са добре облечени, с шапки, шалове и ръкавици, за да запазите топло телата си. Трябва да бъдете внимателни и да не обличате дрехи, които въпреки, че са топли не са подходящи за определени метеорологични условия. Например, не е добре да обличате яке, чиято повърхност е вълнена когато навън духа пронизващ вятър.
  • Почивка
Когато сте решили да прекарате деня навън, а там е много студено, е добре от време на време да влизате някъде на топло, да изпиете по един чай и да се предпазите от измръзване. Това важи особено за най-малките.
  • Хидратиране
Когато навън е студено много от нас не осъзнаваме, че тялото изразходва много по-бързо водата в организма и затова се налага в този период да се пият много течности, например чай, за да се предпазите от дехидратация.


Източник: www.healthywomen.org



Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"