Научни изследвания доказват, че бременността променя мозъка на жените


Ново проучване, публикувано в списание Neture Neuroscience, показва, че бременността намалява някои области на сивото вещество в мозъка на жените. Благодарение на това бременната жена интерпретира действията си, както и тези на околните по различен начин, също както и чувствата и това може да продължи две години. Много жени биха казали, че това са пълни глупости, но проучването го доказва. 
Новите майки са толкова фокусирани върху това да запазят себе си и плода си, да му осигурят добра среда на живот в утробата си, за да може да се развие добре, че оставят чувствата на другите на заден план, дори забравят, че тези други имат чувства. Изобщо. 
Чанта за бебешки аксесоари Renolux- www.Reia.bg
Знаете ли всъщност кое е от значение за бременните жени?
Сънят е от най-голямо значение. Да оцелееш още 24 часа с бебе в корема, което гледа на тялото ти като на шведска маса, да се опитваш да се грижиш за себе си, ходейки постоянно на тоалетна, дори и на обществени места, да ти е трудно да сядаш и да ставаш, да изпитваш болки в гърба, кръста, краката и главата наистина е изключително трудно, така че не е изненада, че бременните жени са слабо заинтересовани от чувствата на другите. Затова те трябва да се наспиват максимално добре. 
В проучването са обработени сигнали, идващи от различни части на мозъка и е определено които точно биват засегнати от бременността. Ето някои от тях: 


1. Онази част от мозъка, която ви напомня кога е време да измиете косата си. Много често когато жената е бременна игнорира нуждата да измие косата си. Много майки ще кажат: Да! Всъщност през бременността кокът отново е на мода. 

www.bigthink.com
2. Областта, която контролира обонянието. Има случи, в които жените на усещат миризмите, но има и такива, в които обонянието им така се обостря, че е възможно някои аромати да им причинят дискомфорт и гадене. В този период жената е като хрътка, може да усети определена миризма от далеко. 

3. Областта, която казва, че трябва да бъдем любезни с хората, които искат да ни докоснат по корема. Да, желанието на хората обикновено е придружено само от добри намерения, но може би да позволявате на всеки да пипа корема ви не е много добра идея. Просто не го правете!
Ръчно изрaботени кукли Rubens Barn- www.Reia.bg
4. Областта, която игнорира всички хора, които не са развълнувани от бременността ви, толкова колкото сте вие. Вече не искате такива хора, в своето обкръжение. 

5. Областта, която контролира границите на храненето. Много майки си казват, че "границите са за губещите". 
6. Областта която контролира желанието ви да убиете всеки, защото ще имате близнаци. Ако лекарят ви не е потвърдил лично или не сте видели двете сърчица на ултразвука си пазете устата затворена. 

7. Областта, която контролира желанието ви да излизате навън с една и съща тениска няколко дни, само защото тя е единствената, която ви става. 
www.healthywomen.org
8. Областта, която контролира желанието ви да убиете всеки, който разказва ужасни истории за раждането. 

9. Областта, която ви казва кога е време за епилация.

10. Областта, която ви кара да завиждате като гледате снимките на известните личности и техните тела. Не се притеснявайте, всички знаем, че става въпрос за фотошоп. 

11. Областта, която ви кара да се опитвате да успокоите което и да било плачещо бебе. Спокойно, когато родите вашето дете ще започнете да подскачате всеки път щом чуете плач. Това е нормално. 


12. Областта, която контролира възможността ви да се съсредоточите върху каквото и да било. Единственият ви фокус ще е насочен към идващото бебе. 

13. Областта, която тайно мечтае да задушите хъркащия си съпруг в 3 часа посред нощ, мислейки си, че съпрузите на другите жени са тихи и спокойни. 

Бременността може да контролира много зони на мозъка, но определено децата отнемат нашия сън, нашето спокойствие и нашите спомени. Но най-хубавото от всичко това е, че си заслужава! 
Подаръчен сет Софи жирафчето- плюшена играчка+дъвкалка- www.sophiegiraffe.bg

Източник: www.scarymommy.com

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"