5-те идеални моменти в живота за семейна почивка


Вълнува ли ви идеята да пътувате с децата си по всички краища на света? 

Имате ли дразнещи съмнения и въпроси относно това, кой е на-правилният момент, за да го направите? 
В общество, в което се ценят високо образованието и науката може да се сблъскате с много негативни мнения по въпроса за възпитанието на вашите деца, за начините ви на отглеждане, за правилата в живота ви и за забавлението ви. Това е съвсем нормално като се има предвид, че хората почти никога не могат да постигнат хармония с околните. 
Всичките негативи които ежедневни приемаме могат много сериозно да повлияят на емоциите ни и затова най-добрият лек срещу това са пътуванията. 
Хиляди семейства щастливо пътуват по света всяка година с бебета, с малки деца, с тийнейджъри или с младежи. В зависимост от бюджета те избират разнообразни дестинации, които да посетят за някакво определено време. 
В последните години пътуването се превърна в по-достъпно за разлика от преди, когато то по-скоро беше лукс. Нискобюджетните авиокомпании вече предлагат билети на цени, които са сравнително нормални и с малко повече усилия можем да си позволим една семейна ваканция. Понякога обаче, когато в семейство има малки деца пътуването изисква повече приготовления и планиране. Има няколко определени периода в живота на вас и детето ви, които са смятани за най-подходящи за ваканционни пътувания. 
Възглавница за пътуване с ванилена гризалка Софи жирафчето-www.sophiegiraffe.bg
#1. Преди да имате повече деца
Имате ли дете? Едно или две? Или повече? А планирате ли да имате повече?
Ако имате едно дете значи е време да си направите едно семейно пътешествие преди да решите да увеличите фамилията си с още един или двама членове. Предимството на това е, че колкото по-малко са хората съответно толкова по-малки са и разходите и грижите. Малките деца изискват много внимание и когато са повече е нормално да е по-трудно и всъщност почивката да се превърне в трудна седмица. 
Пътуванията помагат за заздравяване на връзката между членовете на семейството. Има много родители, които са заченали своето дете на определено място и след една година искат да се върнат там с детето си. 
www.huffingtonpost.ca
#2. Преди вашето дете да навърши 2 години
Имате дете, което все още няма две годинки? Страхотно, това е още един идеален момент да попътувате семейно.
Ако детето ви е в тази възраст дори не се налага да купувате самолетен билет за него, а ако все още кърмите няма да се налага да носите големи количества храна. 


#3. Преди вашето дете да навърши 12
Детето ви все още няма 12? Възползвайте се и отидете на почивка.
Когато детето ви няма 12 години все още можете да се възползвате от това, че то не се нуждае от самолетен билет. 
Освен това когато се настанявате в хотел за децата все още има намаление или дори е напълно безплатно, в зависимост от мястото. 
Когато детето все още е по-малко ще имате и по-малко ежедневни разходи. Все пак тийнейджърите са доста по-капризни. Този период за тях е тежък и започват да искат много по-скъпи неща. 
Столче за кола Renolux Austin- www.Reia.bg
#4. Преди вашето дете да постъпи в гимназията
Ако вашето дете току-що е приключило с матурите и с изпитите са постъпване в гимназия и вие вече знаете, че то отива в определено училище на есен, може би е добра идея да отпразнувате това като си направите една семейна почивка преди септември. В този период детето ви ще бъде едновременно тъжно, че напуска мястото, с което е свикнало и развълнувано от това, което му предстои, така че една екскурзия би запълнила празнината, която тези емоции могат да предизвикат. 
www.twiremesh.com
Освен това в тази възраст детето вече е достатъчно осъзнато, че да попие от културата на мястото, което сте решили да посетите. То ще натрупа определени знания, които след това в новото училище могат само да му помогнат. Преди всичко то ще опознае себе си в нова светлина, което ще е крачка напред, защото ще разбере какви са интересите му и съответно в каква област трябва да се насочи докато е в гимназията. 
Светът позволява на децата да се сблъскат с реалния живот, а не да се учат само от учебниците в класната стая. 


# Точно сега!
Сериозно, за пътуването всъщност няма ясни правила. Когато почувствате, че искате да пътувате и имате такава възможност, не се бавете, а тръгвайте. Ако сърцето ви диктува това, просто го послушайте и не поглеждайте назад. 
Много семейства, които имат по три деца, на различна възраст, не се поколебават и тръгват на дълги пътешествия, които само могат да ги заредят положително, независимо от трудностите, от които са придружени. 
Понякога е наистина трудно да се пътува поради факта, че когато семейството е голямо е нужен по-дълъг период за спестяване на пари, но в крайна сметка пътуването ще бъде прекрасно, независимо кога ще се случи. 
Времето, в което живеем много често ни кара да се съмняваме във всяка институция, с която ни се налага да се сблъскваме. Затова много често отлагаме удоволствието от пътуването, мислейки си, че нещо няма да е наред с организацията. Но пък никой не ни задължава да пътуваме с туристическа агенция. Вече не е толкова трудно сами да резервираме както билети, така и хотел или апартамент под наем. 
Семействата, които пътуват никога не са същите хора когато се върнат. И в момента, в който стъпят в къщи, те започват да обмислят следващото си приключение. 
В интернет има много блогове на пътуващи семейства, които са изключително интересни и благодарение на тях желаещите да пътуват могат да се запознаят с много интересни места и да разберат как да прекарат там незабравимо. Пътуващите обикновено са една общност, в чиито вени тече бензин. 
Животът е предназначен да се живее, така че каквото и да правите не го пропускайте!
Сбруя за стол Gro Chair Harness-www.grobag.bg


Източник: www.aroundtheworldpluskids.com.au


Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"