8 доказателства, че сте модерен татко

В последните години терминът "модерен баща" е много често срещан, той вече не е мит, нито е необясним за децата. До скоро бащите бяха онези хора, които сутрин излизат и отиват някъде, занимават се с нещо важно и вечерта се прибират уморени и не искат да се занимават с нищо. Резултатите са, че детето започва да гледа на татко си като на някаква висша инстанция, на човек, който се кара и няма време за игра. Така се градеше нашето културно общество.
Сега, за радост, положението стои по малко по-различен начин. Бащите се интересуват от децата си още докато майката е бременна. Те помагат, грижат се за половинката си и след това участват активно във възпитанието на рожбите си. Бащите вече не са онези "динозаври" от миналото, с големи кореми, изпитващи ненавист към женската общност и пренебрегващи децата си. Бащите са учители, приятели, те са готвачи, чистачи, изобщо те са всичко необходимо. Цялото семейство вече е един отбор, който разделя всичките задачи по равно. 
Татковците вече не са стереотип, затова вижте следващите няколко факта, които могат да ви докажат, че и вие сте модерен татко:
Термометър GroEgg-wwwgrobag.bg
1. Знаете какво означават някои странни думи
Проучване на Бостънският колеж от 2015г. установява, че голяма част от татковците не държат толкова на успех в работата си, а по-скоро искат здраво и силно семейство. Има мъже, които прекарват родилните часовете на жената в офиса и общо взето на са особено запознати със случващото се. Модерните татковци обаче, следят по часовник как протича раждането, водили са бележки преди това и го правят и сега и нямат търпение да прегърнат новороденото си дете. Те определено знаят какво означава мекониум, окситоцин, амниотична емболия и изобщо всички медицински термини, част от бременността и раждането. Всяка жена е късметлийка с такъв мъж. 


2. Присъствате на раждането
В миналото татковците са били тези мъже, които щом разберат, че бебето им е дошло на бял свят, бързат да отидат в кръчмата или в бара и да се напият. Сега обаче, нещата не стоят така. Днешните модерни татковци са тези, които присъстват на раждането, подкрепят жена си през цялото време и я държат за ръка докато бебето им излиза. Тези мъже галят жена си по челото, докато нея я боли, а не бързат да съберат всички свои приятели и да се веселят. Те искат при първа възможност да прегърнат рожбата си. 
www.prezi.com
3. Запознати сте с литературата за татковци и бебета
Модерните татковци прекарват дни и нощи заровили глави в книгите, които им казват какво означават всички знаци на бебето, как да дешифрират всички шумове и как да бъдат добри бащи. 

4. Можете да плачете пред хората без да се интересувате от чуждото мнение
Модерните бащи са тези, които не се притесняват да покажат, че са горди с децата си, дори това да значи, че трябва да се разплачат от щастие пред хора. Проучване сочи, че 8 от 10 британски мъже избухват в сълзи когато детето им получава награда. 


5. Лъжете благородно в полза на децата
Всички лъжем децата си, разбира се, в тяхна полза- "Дядо Коледа съществува" или "Феята на зъбките е най-добрата фея". Модерните татковци продължават да го правят, защото по този начин децата им са щастливи. Те се превръщат в техни приятели и играят заедно с тях на замъци и войници и влизат заедно с тях в приказните светове. Модерният баща умее да прикрива чувствата си ако това се налага, само и само детето да е спокойно. 
Бебешка козметика- Kokona- www.Reia.bg
6. Спите по-малко от 7 часа на нощ
Проучвания сочат, че само 54% от татковците спят повече от 7 часа през нощта. Останалите 46% са отредени за модерните татковци, които стават нощем, за да хранят детето или седят на един стол до креватчето му и го наблюдават. Приспиват го, пеят му и стоят будни по цяла нощ, за да са сигурни, че всичко е наред и за да може майката да си почива. 

7. Сменява памперси след 18.00 часа
В днешно време 70% от татковците могат да се похвалят, че сменяват памперси през нощта, което е в пълен контраст с изследване от 1982г., според което 43% от мъжете никога не сменяват памперси, независимо което време на денонощието е. Такива татковци можем просто да наречем мързеливци. 

www.henrysblog.co.uk
8. Споделя всеки звезден миг на бебето си в социалните мрежи
Нищо не крещи така силно, че сте модерен татко от това да споделяте всеки момент от живота на отрочето си с приятелите си в социалните мрежи. Вие сте таткото с многобройните снимки всеки ден, които са направени от всеки възможен ъгъл, с всяка нова дрешка, с която е облечено бебето. Да, повечето хора мразят това, но в крайна сметка ти си модерен татко и това е много по-важно от мнението на другите. 
Софи жирафчето-www.sophiegiraffe.bg

Източник: www.telegraph.co.uk
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"