7 щети, които нанасяте на детето си когато изневерявате на партньора си


Когато решите да изневерите на вашия партньор не забравяйте, че без да осъзнавате наранявате и децата си.

Когато прегърнете детето си за пръв път, то вие веднага осъзнавате, че отговорността, която идва в живота ви е голяма, а очите на бебето ви гледат с поглед, който казва: "Аз вече съм тук, а ти трябва да ме защитиш и предпазиш от всичко" и това е моментът, в който животът ви се променя завинаги. 
В деня, в който решите да пробиете ушите на вашата дъщеря, тя вероятно ще се разплаче и това ще ви накара да се почувствате безпомощни, защото не можете да направите нищо по въпроса. Може би ще се обвините дори, защото в крайна сметка бебето се е родило идеално без да има дупки на ушите, но вие все пак сте се оставили на модното течение. 
Сет за хранене-всичко в едно-www.sophiegiraffe.bg
Децата идват при нас напълно беззащитни с абсолютно чиста душа. Те разчитат изцяло на вас и следователно всеки път когато вие правите или казвате нещо лошо, то образува дупка в сърцата им и съответно оставя следа. Ако решите да бъдете неверен на партньора си ще нараните силно детето. 
Ето кои са седемте рани, които можете да причините на детето си ако решите да изневерите. Запомнете, че от тях със сигурност ще останат белези. 


1. Децата ви вероятно ще бъдат бъдещи неверни съпрузи
Според Ана Ноголес, клиничен психолог, 55% от децата от семейства, в които единият от двамата партньори е бил неверен, също са такива в своята зряла възраст. 
Вие сте най-големият пример за децата и следователно каквото и да направите е добро в очите им и в малките им умове. Да изневерявате на партньора си пред вашето дете е все едно да го учите, че да употребява алкохол и наркотици е хубаво. 
www.publicdomainpictures.net
2. Те преживяват най-голямото предателство, което човек може да понесе
Предателствата, които идват от приятели, от партньори или от далечни роднини не могат да се сравнят с предателството от родител. Това определено не е естествено за децата, защото те трябва да се научат да живеят с него, тъй като все още нямат способността да разберат родителите си. 
За децата предателството на единия родител към другия е предателство към цялото семейство и техните бъдещи мечти. Това е най-големият страх и несигурност, които човек може да почувства. 
Столче за кола Renolux New Austin- www.Reia.bg
3, Ще започнат да се паникьосват, че ще ги изоставите
Децата осъзнават, че родителя, който понася изневери не е направил нищо, с което да заслужи това предателство(никой не го заслужава). Следователно децата на неверни родители растат в несигурност и развиват дълбок страх от изоставяне. Това въздейства изключително върху тяхното бъдеще. Когато достигнат зрялата си възраст е много вероятно да отблъскват хората, които казват, че ги обичат, защото се страхуват, че в един момент може да ги загубят. 

4. Децата развиват недоверие към всичко и всички
Според Huffington Post 75% от децата на неверни родители развиват маниакално недоверие. Те не вярват в силните връзки и не смятат, че един брак може да бъде успешен. 
www.csn.org
5. Те не вярват в любовта
80% от децата на неверни родители не вярват в любовта когато достигнат зряла възраст. Това означава, че те развиват деструктивно поведение когато става дума за любов. За тях е изключително трудно да повярват, че може да има дълготрайни взаимоотношения в едно семейство и най-вече обич.  Голям процент от тези деца в зрялата си възраст се занимават само с краткотрайни авантюри, страхуват се от поемане на ангажимент към някого и ако видят, че нещата стават сериозни, започват да саботират това. Страхуват се сърцето им да не бъде разбито. 


6. Децата ще трябва да изберат страна
Това се случва при всички разводи. Децата чувстват, че трябва да избират между мама и тате. Това, което много родители не могат да разберат е, че децата имат нужда и от двамата в детството. 

7. Нанасяте на децата непоправими щети
Щетите, които нанасяте на децата си ако решите да изневерите на партньора си не започват в момента, в който детето разбере за това и не свършват с раздялата на родителите. Това предателство ще промени изцяло вашето семейство и неговата динамика завинаги. Щетите, които се нанасят са неизмерими. 
Ако имате семейство премислете мисълта да изневерите многократно. Не забравяйте, че вие заменяте безусловната любов на партньора си и децата си за една обикновено краткотрайна авантюра. 
Спални чували Grobag-www.geobag.bg

Източник: www.familyshare.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"