За щастливи бебета или как да накараме едно бебе да се усмихне


Кой не обича щастливите бебета. Няма нищо по-прекрасно от това да видиш как един малък човек се смее от сърце. Ако се чудите кое предизвиква този смях, запознайте се с 10-те начина, с които да накарате вашето бебенце да се смее. Подбрахме ги специално за вас.

Прочетете още: Изкуството да бъдеш баща на дъщеря си

1. Нехарактерни звуци.
Необичайните звуци са най-често срещаният начин, чрез който майките вдъхновяват децата и техния смях. Ако се опитате да промените вашия глас, вие със сигурност ще предизвикате детския кикот.
Крем против подсичане- BEBINO- www.Reia.bg


2. Животните
  Със своите странни движения, козина и различни звуци, животните са много интересни на малките бебета. Някои от тях намират за странно когато кучето се прозява и за забавно дърпането на опашката на котката. Затова ако искате вашето дете да се смее в захлас можете да го заведете в зоологическата градина или пък да му вземете домашен любимец- куче, коте, зайче или аквариум с рибки.
www.babble.com

3. По-големи деца
За някои бебета е много интересно да наблюдават как по-големите им братчета и сестричета си играят или разхвърлят някакви вещи. Някои родители споделят, че техните бебета се заливат от смях като гледат как по-големите деца пеят и танцуват.

4. Гъделичкане
Ако лекичко гъделичкате крачетата на бебенцето, брадичката, подмишниците или вътрешната част на бедрата, можете да бъдете възнаградени от вълнуващ, неконтролируем смях. При смяна на пелените или при преобличането всяка майка може да разбере кои са местата по тялото, на които бебето има гъдел. 

5. Игри
За децата са много интересни игри, които да играят с майка си. Такива игри предизвикват смях у бебето. Пример е добре познатата криеница. Майката се крие от своето дете и в един момент му се показва като изрича думата "бау". Бебето е изненадано и се залива от смях.
GroEgg термометър- wwwgrobag.bg

6. Различни забавни гримаси
Различните физиономии и гримаси, които правите биха могли да бъдат много интересни за вашето дете и съответно да го накарат да се смее от сърце. Можете да му се плезите, да си ококорвате очите или да си издувате бузите. С течение на времето ще разберете точно кои гримаси най-много забавляват бебето.


7. Духане срещу кожата на детето
Колкото и да се странно или необичайно много често срещано явление е да духнете срещу кожата на бебенцето и то да започне да се залива от смях.
www.diapercakes.com.sg

8. Гоненица
Освен добрата стара игра на криеница, бебетата се впечатляват силно и от гоненицата. Разбира се това е възможно когато детето започне да пълзи и след това проходи. Да се опита да избяга от вас е наистина едно много забавно начинание за всяко бебе, като същевременно то се смее ако успеете да го хванете.

9. Правете се, че го хапете
Да се преструвате, че хапете бебето си е наистина много забавно за него.

10. Смехът е заразен
Най-важното, което не трябва да забравяте е, че смехът е заразен и ако в стаята, при бебето, влязат няколко души и започнат да се смеят, то тогава няма как и вашето дете да не се засмее.


Софи жирафчето-любимата бебешка играчка- www.sophiegiraffe.bg


Източник: www.diapercakes.com.sg
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"