11 типа майки, които можете да срещнете на детската площадка


Преди да стана майка за първи път никой не ми беше казал, че в началото майчинството е равносилно на връщане в гимназията. Когато отиваш за пръв път на детската площадка сякаш влизаш за пръв път в класната стая в гимназията. Всички родители там изглежда вече се познават, а ти си новата, тази, която трябва да се приспособи. Ти си един вид отлъчена, точно както в гимназията, когато ти се налага да се храниш сама, да прекарваш междучасията сама, докато намериш сродна душа. Започваш да се замисляш как трябва да постъпиш, с какви майки да се опиташ да общуваш, дали децата им трябва да са на същата възраст, на колкото е вашето или това не е от значение. 
Така или иначе е много трудно да осъществите връзка с другите майки след като постоянно ви се налага да тичате след детето или след топката, която то хвърля. Но има определени прилики между различните майки, които са предпоставка за приятелство. Има няколко различни типа майки, които можете да разпознаете на детската площадка и те определено са стандарт и ще ги срещнете в който и парк да отидете. Ето кои са те:

1. "Готината" мама
Тя винаги е с високи токове, гримът й изглежда перфектно и всяка жена иска да знае от кой магазин са купувани дрехите й. И въпреки всичко това тя успява да тича след децата си, независимо, че е с рокля, и да изглежда невероятно.
Образователен часовник Gro Clock- www.grobag.bg
2. "Пижама" мама
Тя е облечена преди всичко удобно, дори и дрехите й да не си пасват, тя не се вълнува от това. Дава ви идеи за това, че изпотяването може да изглежда най-нормално ако сте по спортна тениска. 

3. "Кафето в ръка" мама
Тя много често е обект на завист от много уморени майки на детската площадка, защото винаги държи в едната си ръка чаша ароматно кафе. Тази жена успява да тича след детето си и същевременно да е супер свежа и неуморима. 

4. "Мобилна" мама
Това е майката, която не може и за миг да се отдели от мобилния си телефон. Непрекъснато говори с някого, изпраща съобщения или се рови в социалните мрежи. Въпреки това успява да се справи със своето дете и човек би казал, че има очи и на гърба. 
www.babybulletblog.com
5. Мама "фотограф"
Тази жена е от този тип майки, които имат огромно количество албуми със снимки, защото не пропускат да заснемат детето си от всеки ъгъл докато то играе в пясъка. 

6. "Ах, къде са децата ми" мама
За жалост има и такива майки, които доста често се чудят къде да техните деца, защото са заети с някаква друга дейност. Нека си го кажем направо, те не обръщат кой знае колко много внимание на децата си.
Дигитален термометър за баня- www.Reia.bg
7. Мама "хеликоптер"
Това са майките, които не оставят детето им да направи една крачка без те да са до него. Независимо дали се налага да стоят в пясъчника, да се люлеят на люлката или да са част от групата на най-малките, те задължително трябва да се неотлъчно до своето дете и да го напътстват какво да прави и какво не. 

8. "Питър Пан" мама
Това са майките със свободен дух, които не се притесняват да се пързалят с децата по пързалките, да строят пясъчни замъци и да се забавляват. 
www.adelaidenow.com.au
9. Мама "индивидуалист"
Този тип майки не контактуват с никого, дори не се усмихват на другите родители. Веднага става ясно, че те нямат никакъв интерес от общуване с други майки и размяна на опит. 

10. "Супер дружелюбна" мама
Тези майки обичат да общуват с всички. Те помнят имената на вашите деца и дори на колко години са. Такива майки много често ще ви поканят на среща, за да може децата ви да си поиграят. 

11. "Придружавана" мама
Това са майки, които не отиват никъде сами. Винаги са придружени от една и две други майки и не искат да се присъединяват към каквито и да били други групи. 

В крайна сметка повечето жени са минали през всички типове майки и дори са били достатъчно необщителни в един момент от родителството. А вие от кои сте?
Софи жирафчето -  www.sophiegiraffe.bg



Източник: thestir.cafemom.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"