4-те сезона на майчинството

Сезон 1 (известен е още като сезона на новобранеца)
Вие сте майка за пръв път и смятате. че всичко е прекрасно и красиво. Въпреки, че само от няколко седмици сте родител, вие не можете да си представите живота без вашето бебе. Искате непрекъснато да купувате красиви дрешки, да снимате новороденото и общо взето не можете да проумеете как сърцето ви може да е пълно с толкова много любов. всичко е толкова вълнуващо, че дори безсънните нощи не могат да попречат на щастието ви. Прекарвате всяка секунда от деня и нощта, в изучаването на бебето, а мечтите ви вече са свързани с приключения, в които участвате вие, бебето и вашия партньор и също така вече мислите за бъдещето на малчугана, за неговото образование и професия. От както сте майка ходите на лекар доста по-често, отколкото преди, защото се притеснявате да не разболеете бебето. Преварявате всички съдове на и миете биберона винаги щом падне на земята. Освен това сте много селективна по въпроса за това, кой да гушка бебето.

Дъждобрани Penny Scallan- www.Reia.bg

Сезон 2 (известен още като фазата "Не пипай", "Внимавай")
Сега вече вашето дете е пораснало и думата изтощение не е достатъчна, за да опише колко уморени сте. Причината за това не е само, че вашето дете вече ходи, ами защото освен това то вече иска да бъде самостоятелно и да има своята индивидуалност. Постоянно ще ви се налага да ходите зад вашият малък двойник. За разлика от първия сезон когато всички се борят за това кой да гушне бебето, сега вече никой не е толкова развълнуван и единственото време, в което вие си почивате е когато детето е на гости при баба си и дядо си. Сега детето гледа света с други очи, нови постижения изпълват този сезон и се проливат нови сълзи докато гледате как бебето се превръща в дете. 

Сезон 3 (известен като сезона на извънкласните дейности и спорта)
www.pinterest.com
Когато вашето дете порасте достатъчно, че да тръгне на училище вашият живот отново претърпява пълна промяна. Минавате на сезон 3 или с други думи казано дните ви вече се състоят от графици, а вие до известна степен приличате на клоун, който се опитва да жонглира между всичките си задачи. Ако все още не сте, скоро ще се окажете една от онези футболни майки или пък ще бъдете майка на най-добрата балерина. Ще създавате нови приятелства, които ще категоризирате като футболни приятелства, баскетболни приятелства, танцови приятелства и весели приятелства. Това е само началото на майчинското забавление. 

Сезон 4 (известен още като сезона на майката на тийнейджър)
Това скъпи читатели е най-тежкият и най-страшният сезон. Хормоните бушуват, децата искат свобода и са напълно неконтролируеми, а майките пият вино, опитвайки се да успокоят нервите си. Това е един много силен сезон, но не откъм смях и веселие в къщи, а по-скоро от тряскане на врати, от викове, разбити сърца и сълзи. Това е период, в който вашето дете, което вече е тийнейджър изживява повратен момент. Животът му е танци, абитуриентски балове, пътувания, дори гаджета. След като преминете през този сезон, знайте, че можете да преминете през всичко. Вие сте страхотна майка и не забравяйте да си казвате това всеки ден. 
Ученически чанти и раници- www.Reia.bg
Бонус сезон (известен още като сезона, в който майката е минала през всички 4 сезона)
Този период започва тогава, когато вашето дете вече е голям човек и има свое собствено бебе. Безсънните нощи ще ви се виждат хубав спомен когато разказвате за тях на детето си. Със сигурност ще помните първите години от брака и от родителството и ще давате непоискани съвети на своите деца. Няма да ви е приятно когато внуците ви си тръгнат и къщата ви остава пуста и тиха, а всичките ви отпуски ще са планирани в игра с внуците. Това е сезонът, в който вашето дете осъзнава, че това, което сте му казвали в детството е истина. 
Гъвкава гризалка Софи жирафчето- www.sophiegiraffe.bg

Източник: www.modernmom.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"