20-те най-добри филми за деца


Независимо дали планирате семейна кино вечер или просто вашето дете е поканило няколко деца на гости, дали искате да го разсеете за малко, за да прекарате време с партньора си насаме, то нека да бъдем честни и да признаем, че една от най-забавните дейности е гледането на филми. Затова подготвихме един списък с най-добрите детски филми за деца, а от вас се иска само да натиснете бутона за възпроизвеждане и да се насладите. 
Чувалчета за колички Naf-Naf- www.Reia.bg
Класики, изпитани във времето 
1. Филмът от 1968 година "Мечта на колела"  е истински семеен филм. В него ексцентричният изобретател Карактакус Потс изобретява кола, наречена "Мечта на колела", която се движи както по земята, така и по въздуха. Колата отвежда Потс и неговото семейство на приказни места, пълни с пирати, замъци и много приключения и нови запознанства. Филмът е номиниран за Оскар за най-добра песен. Печели сърцата с невероятна актьорска игра и сюжет. 
2. "Дъмбо" е филм на компанията Дисни от 1941г. Главният герой е слончето Дъмбо, както подигравателно го наричат. Смеят му се за големите уши, но всъщност благодарение на тях то може да лети. Единствените му близки са майка му и мишокът Тимъти. Тяхната връзка пародира познати на всички отношения между слоновете и мишките. Филмът печели Оскар за музика, както и награда от Фестивала в Кан. Той е най-успешният във финансово отношение филм на Дисни за 40-те години. 
www.mickeynews.com

3. "Ивънземното" е шедьовърът на Стивън Спилбърг от 1982г.  Сюжетът разказва за едно самотно момче на име Елиът, което се сприятелява с извънземно същество, изоставено на Земята. Момчето и неговите брат и сестра помагат на извънземното да се върне у дома. Филмът е касоразбивач, който надминава дори "Междузвездни войни". Критиците го възхваляват заради невероятната история за истинско приятелство. 


Още изпитани класики
4. "Весели мелодии" или историите на Бъгс Бъни са едни от най-запомнящите се филми за всички времена. Поредицата от анимации може да развесели всеки в семейството. 
5. Приключенията на "Мечо Пух" от 1977г. въвеждат децата в живота на милото мече и неговите приятели, които ту търсят мед, ту се опитват да се справят с друг проблем. 
www.aliexpress.com
Филми, направени по книга
6. "Хари Потър и философския камък" е любима поредица от 8 филма на малки и големи. Хари е магьосник, който заедно със своите приятели се обучават в училище за магьосници. Авторката на книгите Дж. К. Роулинг е и сценаристи на филмите. 
7. "Магьосникът от Оз" от 1939г. е американски фантастичен мюзикъл. по детския роман от 1900г. Този филм често е определен като най-добър за всички времена. 
8. "Алиса в страната на чудесата" от 2010г. е адаптация по романите на Луис Карол. Актьорският състав е звезден, но въпреки това филмът отнася доста критики. 
9. "Войната на таралежите" е български филм по романа на братя Мормареви. Филмът успява да усмихне както деца, така и възрастни и освен това ражда незабравими "лафове" и много спомени. 
www.tubebg.com
Любимите на децата
10. "Търсенето на Немо" е американски анимационен филм от 2003г. Историята разказва живота на рибата-клоун Марлин, който се грижи за своя син Немо в красивото тропическо море. Това е изумително подводно приключение с много хумор и искрена емоционалност. Филмът е носител на Оскар и след това се завръща и в 3D формат. 
11. "Замръзналото кралство" е приключенска анимационна комедия, завладяла сърцата на малки и големи. Разказва се за принцесата Елза, която има силата да замразява всичко щом се допре до него. След като разкрива силата си тя се укрива в планината, а нейната сестра Ана тръгва да я търси, придружавана от северният елен Свен, търговецът на лед Кристоф и снежният човек Олаф. След много препятствия я отриват и Елза успява да премахне проклятието и да спаси кралство Арендел. 
www.play.google.com
12. "Отвътре навън" е анимацията, която ни отвежда на едно ново приказно място, а именно нашето съзнание. Израстването на трудно за всички и Райли не прави изключение. Тя трябва да се премести в Сан Франциско, заради новата работа на баща си. Като всички, тя е водена от чувствата си. Всичко тези чувства се борят, за да може тя да се приспособи. 
Ръчно изработени кукли Rubens Barn- www.Reia.bg
13. "Лего: Филмът". Това е историята на Лего фигурката Емет, взета по погрешка от човека, който ще спаси света. Емет се оказва в задруга с други фигурки, сред които и Батман, и те трябва да се справят със зъл тиранин, които се опитва да залепи всичко. Емет е напълно неподготвен за случващото се, но в същото време преживява невероятни приключения. 
14. "Шрек"  е любима на всички поредица по романа на Уилиям Стийг. Това е първият филм, спечелил Оскар за най-добра анимация. Филмът проследява приключенията на голямото, силно, сприхаво и самотно чудовище Шрек и неговите приятели. 
15. "Играта на играчките" е анимационна поредица на Пиксар, която разказва за група играчки, които оживяват когато хората не са наоколо, за да ги видят. Приходите от първите три филма е 320$ млн.


Двойно по-забавни
16. "101 далматинци" е американски игрален филм от 1996г. римейк на анимационния филм от 1961г.  Филмът разказва историята на група кучета и лошата Круела де Вил и нейните помощници Хорас и Джаспър. Приключенията са ненадминати, а любовта е на лице. 
www.baylorbarbee.com
17. "Д-р Дулитъл" е филм разказващ за добър лекар, подтиснал отдавна способността си да разговаря с животни. Сега обаче, след като той вече има семейство, открива отново, че може да се разбира с тях. Това доста обърква живота му и то по забавен начин. Благодарение на всички неща, които му се случват и всички животни, с които комуникира той става по-добър човек. 
18. "Чарли и шоколадовата фабрика" е класическа детска история по романа на Роалд Дал. Уили Уонка е потайният човек, стоящ зад фабриката за шоколад, която обаче, е затворена от дълги години. Чарли живее в малка къща, но пълна с много любов, и всеки ден гледа през прозореца шоколадовата фабрика и се чуди какво има вътре. Уонка решава да даде възможност на 5 деца да спечелят посещение на фабриката. Чарли е едно от тях..

Подаръчен сет в памучна чанта Софи жирафчето- wwwsophiegiraffe.bg
Класиките на Дисни
19. "Красавицата и звяра" е една от най-добрите анимации на Дисни. Красавицата Бел се озовава в големия замък на принца, които обаче, е омагьосан и е превърнат в звяр. С помощта на омагьосаните слуги на замъка, Бел научава, че е важна вътрешната красота, а не външната. 
20. "Цар Лъв" е филм от 1994г. и е най-печелившата анимация на всички времена. Историята разказва живота на Симба, малкото лъвче, което трябва да стане следващият цар на животните. Недоволният чичо обаче прави всичко възможно, за да може това да не се случи. "Цар Лъв" печели 2 награди Оскар, както и Златен глобус. 
www.playbuzz.com

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"