Baby Shower- защо не? Идеи за Baby Shower


В последните години в България все по-често започва да се организира Baby Shower парти в чест на очакваното бебе и с цел раждането да премине леко. Бебешкият душ, какъвто всъщност е буквалният превод на Baby Shower означава, че майката ще бъде окъпана с подаръци от гостите. Родината на този вид празненство е Америка, но напълно наподобява българската традиция за правене на "погача", с разликата, че при нас това се случва след раждането. С една отрупана с вкусотии маса и с красива тематична украса Baby Shower може да се превърне в истинска радост за всички. Ето няколко идеи за Baby Shower парти, които не са толкова свързани с бебето, колкото с неговата майка, защото това са нейните последни дни преди тя да се превърне в майка и цялото внимание вече да е насочено към детето. 

1. Задоволяване на апетита
Тази идея за бебешко парти е много подходяща за майки, който са фенки на готвенето и също за хора, които искат да направят нестандартно парти. Поканите могат да бъдат със снимки или с форма на бременно коремче. Направете шведска маса с най-любимите храни на майката и не се страхувайте ако комбинацията от храните не е точно каквато вие си представяте, защото бременните жени имат различен вкус. Но това също може да е от полза, защото някои от гостите може да обичат да ядат печено пиле, но на това парти ще им се наложи да проникнат в менюто на една бременна жена. За десерт можете да направите малки кофички със сладолед, опаковани в празнична хартия или салфетки, а дори можете да направите персонални лъжици за всеки от гостите с името му.
www.perepoloh.ua
2. Назад в университета
Училището или университета са една много добра идея за Baby Shower особено ако майката е срещнала бащата на детето си там. Украсата и поканите могат да бъдат много лесно направени като използвате логото на университета или съответно на училището. Можете да насърчите гостите да носят дрехи, напомнящи на училищни униформи като по този начин ще ги отървете от трудността да изберат официална рокля. Другият вариант е да наложите дрескод от сини дънки и бяла тениска. Храната отново може да се състои от любимите на майката ястия. 

3. Baby shower в родния град
Ако почетната гостенка на партито не живее в своя роден град, можете да организирате нейния "бебешки душ" именно там. Можете да изберете нейно любимо заведение, което е обичала да посещава в своето детство и да украсите подобаващо.
www.cutiebabes.com
4. Хоби
Много добра идея за Baby Shower е да разберете какви са хобитата на бъдещата майка и да направите тематично парти, свързано с едно от тези любими дейности. Например ако мама обича да слуша определен изпълнител можете да пускате само неговата музика на партито или пък ако обича да чете можете да превърнете партито в нещо като литературно четене. Друг вариант е ако майката е страхотен моден фен на определена епоха да се облечете в тоалети, характерни за този период. 

5. Отпуснете се
Последните дни от бременността могат да бъдат много стресиращи за бъдещата майка. Затова е добре едно такова бебешко парти да не я напряга допълнително. За целта можете да извикате инструктор по йога за бременни, които да проведе един кратък урок на гостите или пък да поканите масажист, който да накара бъдещата майка да се почувства добре. Нека това се превърне в едно "спа" парти.
www.jane-usa.com
6. Арт парти
Ако бъдещата майка е любител на изкуството можете да й организирате парти с рисуване. Можете да сложите едно голямо платно и там всички гостенки да нарисуват по нещо. Дори след това полученото творение може да се превърне в декор за детската стая. Поканите могат да представляват буркани, пълни с четки и бои. Сервирайте храни, които мога да се ядат с пръсти, за да може гостите едновременно да рисуват, да се хранят и да обсъждат интересни теми.
www.artworkbyannarose.blogspot.bg
7. Благотворително парти
Ако вашата почетна гостенка обича благотворителността можете да организирате благотворително парти, на което гостите да подаряват малък подарък за бебето, но и нещо, което да се даде на друго нуждаещо се бебе, като памперси или играчки. По този начин гостите и бъдещата майка ще се зарадват като знаят, че повече от едно дете ще е щастливо. 

8. Парти на Червения килим
Ако бъдещата майка е много лайфстайл насочена и се интересува от знаменитостите можете да й организирате парти на червения килим. На поканите можете да изпишете различни цитати от любими нейни филми или песни, които да насочват гостите към тяхната маса. Разбира се, на входа задължително трябва да поставите червен килим, през който гостите да минават като истински звезди и да им правите снимки. Можете да играете различни игри и да раздавате награди. Партито може да е в стил "Наградите Оскар". 

9. Пътешествие-парти
Ако вашата почетна гостенка обича да пътува можете да направите партито с тема "Любима дестинация". Пример за това е "Хавайско парти". Особено подходящо е ако е през лятото, защото тогава можете да го направите около басейна на някой хотел например. Храната трябва да бъде типична за Хавайските острови, а като аксесоари можете да поставите хавайски венци на всеки гост.
www.artworkbyannarose.blogspot.bg
10. Бонус: 
Спокойствието на майката носи спокойствие и на плода. Мексиканските бижута за бременни Bola са най-добрият избор на една бъдеща майка. Нежният звук, който те издават носи толкова приятно усещане, че няма как да не се почувствате великолепно! Можете да се запознаете с историята на бижутата Bola тук: http://www.reia.bg/za-mayki/meksikanski-bizhuta-za-bremenni-bola.html



За да имате по-безболезнено и бързо раждане е хубаво по време на бременността да си почивате и да бъдете наистина спокойни. Можете да го направите с възглавницата за бременни Babylonia Form Fix, която осигурява наистина максимален комфорт. Научете повече тук: http://www.reia.bg/za-mayki/babylonia-vzglavnici-za-krmene/babylonia-nursing-pillow-form-fix.html



Източник: www.parenting.com


Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"