В какъв ред растат бебешките зъбки?

В какъв ред ще изникнат зъбките на Вашето дете? 
Повечето бебешки зъби - известни също като първични, преходни или млечни зъби - се появяват в определен ред. Кога точно ще се появят, е относително, но ето какво вероятно ще видите, когато детето ви започне метаморфозата: от венци към първите 20 бели бисерчета.
1. Долни централни резци
Долните средни зъбки обикновено се показват първи, между 4-ти и 7-ми месец.Тези малки пионери обикновено израстват по едно и също време.
2. Горни централни резци
Горните средни зъби обикновено се появяват между 8-ми и 12-ти месец. А Вашето малко зайче изглежда толкова сладко!

3. Горни странични резци
Първата непрекъсната верига от зъбки, която се наблюдавапри децата, е благодарение на страничните резци, които растат вдясно и отляво на горните централни резци.
Радост е, че зъбите им започват да формират правилен и цял ред!

Софи жирафчето - любимата приятелка и гризалка на хиляди бебета по света! Научете как тя стимулира всички бебешки сетива ТУК!
  
4. Долни странични резци

Подобно на горните странични зъби, ниският набор се появява между 10-тия и 16-тия месец. Тъй като горните и долни зъбки са ясно видими, широките усмивки се превръщат в доста забавна гледка за околните!
С израстването на зъбките, децата стават все по-уверени в дъвченето и започват да "експериментират" с различни на дебелина предмети и текстури. Това от своя страна води до по-скорошното показване на следващите зъбки.
5. Първите горни кътници
Първите кътници на детето Ви - по-широките зъби към задната част на устата - блесват на върха между 13-ти и 19-ти месец. Те няма да изпълняват съществена функция, докато не се покажат приятелите им отдолу.
Дрънкалки Софи жирафчето с различни абразивни елементи, които да помагат на бебчетата в борбата с болезнените венци!
6. Първите долни кътници
Кътниците в долната челюст излизат по-късно, също като горните. Те избиват едновременно от двете страни между 14-ти и 18-ти месец. 
Сега Вашият малчуган, съвсем спокойно, може да покаже на тези бисквитки кой е шефът вкъщи..
7. Горни кучешки зъби
Кучешките зъби запълват празнината между резците и първите кътници в периода от 16-тия до 22-рия месец.
8. Долни кучешки зъби
Кучешките зъби, разположени в долната част на челюстта, също излизат по едно и също време и правят детските усмивки още по-привлекателни и пълноценни от всякога. 
Неразливаща се чаша Софи жирафчето! Перфектения преход от шише с биберон към чаша!

9. Втори долни кътници 
Вторият чифт кътници избиват първо на долната челюст между 23-тия и 31-ия месец на детето. Те са разположени точно зад първите са най-отдалечените зъби на бебето, докато не изникнат мъдреците (по време на техния тийнейджърски или възрастен живот).

10. Втори горни кътници
Вторите горни кътници избиват в рамките на 25-тия и 33-тия месец.
Те са последните зъби, които правят лъчезарната детска усмивка завършена!

Млечните зъби играят важна роля в етапите на развитие на бебетата. Те формират основата за правилното изникване на постоянните зъби. Придават правилна и оформена структура на лицето, постепенно оформят хранителните навици, осигуряват правилното хранене и не на последно място - помагат овладяването на артикулираната реч- говора.
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment