5 съвета за по-спокоен бебешки сън!


Ето няколко съвета за вас, мили мами, как да накарате бебчо да спи през цялата нощ, без да се буди.
1. Задължително изпълнявайте рутинните си процедури преди и след сън:
Както всички знаем здравословното отглеждане на едно дете протича в непрекъсната рутина, търпение и предсказуемост! Създаването и следването на тези рутини ще Ви помогнат да създадете ред в живота на бебето, в този иначе така хаотичен свят. 
 Експериментирайте и следвайте процедурите, които важат за Вашето дете:

- Занесете бебето в стаята му, като затворите щорите и/или я затъмнете със завесите.
- Поставете го в спалното му чувалче или пелена.
- Пуснете му статичен, или така наречения "бял", шум или му изпейте бърза преспивна песен (напр. Twinkle, Twinkle).
- Дарете го с няколко топли прегръдки и му пожелайте "Сладки сънища".
Понякога процедурите преди сън продължават по-дълго и могат да бъдат в следната последователност: топла вана, масаж, поставяне на бебето в спален чувал четене на приказка, включване на статичния шум, прегръдка. Старайте се да изпълнявате всички тези процедури последователно. Така бебето с течение на времето, ще се научи кога точно е време за сън!
Grobag - бебешки спални чували №1 в света!
2. Разделете се с кофеина:
Всички знаем как кафето може да ни остави с широко-отворени очи, ако сме го приемали скоро преди сън. По същия начин може да подейства и на детето Ви, ако кърмите. Кофеинът в кафето и газираните напитки, моментално прониква и в кърмата. "Едно дълго кафе, може да нанесе сериозни последствия върху новороденото Ви. Той се натрупва бързо в тялото му и стои там, повече отколкото у възрастен - около 96 часа." Казва д-р Грийн (Green). 

3. Не се притеснявайте да вдигате шум:
Грешно е да държите детето в пълна тишина. "Звуците, които детето чува 24/7, докато е в утробата на майката, са къде по-силни от звука дори на прахосмукачка. Затова и те обичат и се наслаждават на силния звук!" Казва д-р Карп (Karp). Включвайте уреди, които възпроизвеждат статичен/бял шум, радио настроено да предава статично, природни звуци или посто го оставете да спи до съдомиялната.

Бухалчето Оли - играчка-утешител, издаваща доказано, успокояващи бебетата звуци!
4.  Правете бързи спа процедури:
Проучвания, правени в изследователските институти в Университет в Маями, открили, че новородените, които се масажират преди сън заспиват по-бързо и спят по-дълго от тези, които не са. Преди сън правете на детето си 15-минутен масаж с леки потупвания, умерен натиск и бебешко олио.


5. Регулирайте стайната температура: 
Всички знаем, че на по-хладна темература се спи по-сладко, нали!? Е, нещата не стоят по много различен начин и за децата ни! За това поддържайте по-висока стайна температура през деня и по-ниска през нощта, съветва д-р Грийн (Green). Оптималната температура за пеленачетата е от 18°C до 21°C.
Groegg - стаен термометър, който си мени цветовете, в зависимост от температурата в стаята!

И все пак златно правило няма.. Експериментирайте, комбинирайте различни стъпки и открийте кое е най-валидното за Вашето дете!
Желаем Ви сладки сънища! 
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment