Кърмене на близнаци


Всяка жена, която е кърмила близнаци ще ви каже: Кърменето на близнаци  изисква повече работа - и повече отдаване - отколкото кърменето на едно бебе. И отговорността за храненето на повече от едно бебе може да бъде огромна.
Може да се притеснявате, че няма да имате достатъчно кърма, за хранене на повече от едно бебе. Или може да се страхувате, че кърменето на близнаци ще отнема твърде много време и никога няма да можете да почивате. (В интерес на истината вашите новородени може да са гладни на всеки половин час през първите няколко седмици.)

След като започнете да кърмите, в началото може да имате усещането, че животът ви се състои само от хранене и изтощение. Ще се сблъскате с често срещани проблеми, като болезнени или напукани зърна, повръщане и недостатъчна хранителност на кърмата, ще се тревожите за това дали вашите бебета получават достатъчно количество мляко.
Може да ви изглежда прекалено много, за да се справите, когато имате две или повече гладни уста за хранене.
Не забравяйте винаги можете  да потърсите медицинска помощ и да получите подкрепа от лекаря на бебетата ви, от специалиста по кърмене, от семейството и приятелите ви. С подкрепата на близките за вас хора вие успешно ще се справите с кърменето.



източник и снимков материал: https://www.babycenter.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment