Как да предотвратим бебешкото хълцане


Бебето хълца?
Въпреки че няма гарантиран начин да се предотврати хълцането ето няколко съвета, които може да помогнат:

• Ключът за предотвратяване на хълцането на бебето е избягване на преяждането. Правете паузи по време на храненето, така стомахът няма да се напълни прекалено много и твърде бързо.

• За бебета хранени с бутилка -  уверете се, че накланяте бутилката докато храните, за да се ограничи количеството на погълнат въздух.

• Според доктор Джейкъбсън:  "Дръжте бебето право в продължение на няколко минути след хранене, преди да го сложите да легне, това помага за предотвратяване на хълцането.", тъй като позицията на бебето може да повлияе на  рефлукса.

Хълцане се случва по-рядко, когато децата пораснат. "Обикновено след 6 месечна възраст хълцането намалява, но не е тревожно, ако кажем, че бебе на 9 месеца хълца", казва Джейкъбсън.

В крайна сметка не забравяйте, че хълцането при бебето или новороденото  рядко е причина за притеснение. "Това е  често срещано при кърмачета", казва Фрарантони. " Може да опитате с лекарства или просто да  изчакате - хълцането е нормално в периода на порастване и ще изчезне само".

източник: https://www.thebump.com

снимков материал: http://www.beauty-ocean.org
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment