Ядките и бебетата


Прочетете мнението на Адам Фокс, Педиатър, консултант по алергии:

Ако нямате в семейството си наследствена алергия, продуктите с ядки, могат да бъдат включени в хранителния режим на детето ви веднага след като спрете да го кърмите, след 6 месечната му възраст. 
Всъщност, фъстъченото масло може да е полезна храна за бебето след спиране на кърменето.То е питателна храна и е добър източник на протеини, особено за бебета на вегетарианци и вегани. 

Опитайте се да намерите фъстъчено масло, в което няма добавена сол или захар.
Ако използвате ядки в храненето на бебето си, уверете се, че те са почистени или нарязани на малки парченца, така че бебето ви да не може да се задави. Децата под петгодишна възраст не трябва да хапват цели ядки, поради риск от задушаване.
Ако имате семейна анамнеза за алергии, Министерството на здравеопазването (DH) препоръчва да бъдете внимателни, ако искате да въведете фъстъчени продукти, като храни при отбиване. Нужно е да говорите с Вашия лекар или педиатър, преди да дадете на вашето бебе продукти с фъстъци, ако:
  • Има друга алегрия, като екзема
  • Има други хранителни алергии освен към фъстъци
Това е така, защото вашето бебе може да е изложено на по-висок риск от развитие на алергия към фъстъци. Ако се притеснявате от възможна алергия към фъстъци,посетете алерголог. Специалистът може да извърши необходимите тестове.
Ако сте яли фъстъци по време на бременността, това по никакъв начин не би повлияло на възможността бебето ви да е алергично към ядки.

източник: https://www.babycentre.co.uk
снимков материал: https://www.charlesworthnuts.com.au
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment