Домашни рецепти за справяне със злоядо дете


Как да стимулираме апетита? Какво ще увеличи апетита? Това е въпросът на повечето майки за техните злояди деца. 
Тези 5 домашни лека ще ви помогнат да се справите с безапетитието на детето ви.

Сок от лимон - даването на чаша лимонов сок помага да се убият всички микроби и да се прочисти организма. Това помага и за доброто храносмилане.

Джинджифилът - най-добрият за подобряване на апетита. Просто лекува гаденето и липсата или загубата на апетит. Това е едно от ефективните средства за защита на имунитета и за повишаване на апетита при децата. Тъй като децата не харесват вкуса на джинджифил го направете на сок. Вземете 2 лъжици сок от джинджифил, 3 лъжици лимонов сок и 2 лъжици мед. Разбърква се добре и се пие сутрин на празен стомах.

Изсушени плодове и ядки - ядки като кашу, бадеми, орехи са добри за увеличаване на апетита. Сушени плодове като фурми, смокини също. Давайте на децата си малка купа, пълна със сушени плодове и ядки, като здравословно вечерно хапване.

Зелен чай - ето ви една невероятно ефективна рецепта за повишаване на апетита на детето ви: Вземете 3 части сок от мента, 2 части сок от кориандър, изстискайте няколко капки лимонов сок и сок от джинджифил; добавете захар или мед и разбъркайте добре.

Плодове - папая и нар са най-добрите плодове, стимулиращи апетита.
Смесете в купа парчета папая с нар. Даването на тези плодове малко преди обяда на детето ви, ще му помагне да се наслади напълно на храненето. Можете да добавите и зелено грозде, за да го направите здравословно и вкусно.

снимков материал: https://foodandnutrition.org
източник: http://www.healthcarewell.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment