Смяна на памперс за първи път


Поставете бебето внимателно върху масата за смяна на памперс или леглото, като същевременно поддържайте главата на бебето с ръка.

1. Махнете лепенките на стария памперс и леко го издърпайте отдолу под бебето. Можете да направите това, като вдигнете глезените на бебето. Махнете мръсния памперс, оставете го встрани и го изхвърлете, когато можете.

2. Почистете дупето на бебето и между краката му с кърпички, винаги отпред назад, за да избегнете усложнения като инфекция на пикочните пътища от бактерии. Ако имате момче, поставете чиста пелена или кърпа върху пениса му, за да избегнете пръскане на урина навсякъде. Случва се! 

3. Ако е необходимо, нанесете крем против подсичане. Проверете дали кожата на бебето е здрава, а не червена или раздразнена, което може да се случи, ако памперса е влажен. Ако кожата е раздразнена, кремът ще ви помогне. За да предотвратите раздразнение, се уверете, че кожата на бебето е напълно чиста след всяка смяна на памперс.

4. Отворете новия памперс и го поставете под бебето. Поставете дупето на бебето на задната част на памперса.Издърпайте предната част на памперса между краката на бебето и закопчайте лепенките по бедрата на бебето. Внимавайте да не са прекалено стегнати. Добро правило е да се уверите, че лесно можете да поставите два пръста между памперса и кожата на бебето. Ако имате момче, насочете пениса му надолу, за да избегнете изтичане на урина от горната страна на памперса.

5. Проверете дали памперса  е поставен правилно и плътно навсякъде. Уверете се, че памперса не е поставен на една страна, а тялото на бебето е точно в центъра му. Браво, току що сменихте първия си памперс!  
източник и снимков материал: https://www.care.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment