Дефицит на витамин D, симптоми при бебетата:


Като майка, вие правите и невъзможното,  за да сте сигурни, че бебето ви е здраво. 
Но все пак, понякога детето може да има недостиг на хранителни вещества - витамин D по-специално. Ето защо трябва да знаете кои са симптомите на дефицит на витамин D при бебето.

Витамин D е основна част за растежа и развитието на бебето. Когато бебето ви порасне, ще можете да му осигурите храни, които са богати на витамин D, като яйца, мляко и някои видове риби. Слънцето е важен източник на витамин D, ето защо през зимните месеци е нужно допълнително приемане на витамин D, според Science Daily.
Ако смятате, че вашето бебе има недостиг на витамин D, говорете с Вашия лекар за начините, по които можете да добавите повече от витамина към храната му и да предотвратите проблеми, свързани с дългосрочното развитие в растежа на детето ви. 
Ефекти, при недостиг на житамин D:
1.Рахит - един от най-тежките симптоми на дефицит на витамин D при бебетата е рахитът. Децата с екстремен дефицит на витамин D могат да развият това състояние, което причинява меки, слаби кости, които могат да станат изкривени.
2. Забавяне растежа на зъбите - дефицит на витамин D може да доведе до забавено развитие на зъбите.
3. Слаб растеж - децата с дефицит на витамин D могат да имат сериозен застой в растежа.
4 Респираторни проблеми - децата в ниски нива на витамин D са по-податливи на развитие на респираторни инфекции.
5 Нервност - раздразнителността е един от най-неочакваните симптоми, които могат да бъдат свързани с дефицит на витамин D.


източник и снимков  материал: https://www.romper.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment