Правилните цветове за бебешката ви стая


Когато избирате цветове за бебешката стая на детето ви, както каза експерта по цветове Линда Лаурен по време на живо предаване на Хуфф Пост, всичко опира до това да се изберат релаксиращи цветове за новородено. 
Експертът по цветове, споделя с водещата Нанси Редд, че родителите, трябва да сътворят усещане за релакс и сигурност за бебето си. Цветовете, които тя препоръчва са оранжево и жълто. Лаурен казва: 
“Оранжевото е добро за енергията, давайки енергия на бебето си вие знаете какво искате, в тази стая.” 

“Жълтото (излъчва) креативност, но и помага на бебето, когато има проблеми със стомаха, защото е чакра за областта около стомаха.”
Раджеш Багчи, професор в  Бизнес Колежа Памплин, също взема участие в разговора, за да разкрие, малко история за “розовото” и “синьото”. 
Той казва, че през ранния 19 век, розовото е било свързвано с момчета, а синьото с момичетата.
Розовото показва повече енергия и  пламенност, докато синьото е свързано повече с въздържаност, класа, и т.н.. 
Едва през 40те години на този век или 50те, хората са сменили цветовете, поради огромна маркетингова стратегия, сподели той.

източник: http://www.huffingtonpost.com

снимков материал: https://www.sciencenews.org
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment