Кога бебето да спре ползването на биберон?


Смученето на биберон може да е полезно за кърмачетата, защото е свързано с по-нисък риск от синдром на внезапна смърт при новородени (SIDS) (въпреки че не е ясно защо). 
Но след 6 месеца, употребата на биберони е по-малко полезна и повече навик. Някои лекари казват, че 6 до 12 месеца е подходящо време да отбиете детето си от биберона, особено ако детето ви е склонно към инфекции на ушите. 

Американската академия по педиатрия и Американската академия на семейните лекари препоръчват ограничаване или спиране на употребата на биберон след като вашето бебе е на 6 месеца, за да се намали риска от инфекции на ушите. 
След тази възраст използването на биберон е свързано с повишен риск от ушни инфекции, особено при 2- и 3-годишни деца. 
Но това не важи за всички деца. Много деца ползват биберон  дори в предучилищна възраст и те обикновено се отказват сами на възраст между 2 и 4 години. 
Някои експерти смятат, че ползването на биберон може да попречи в развитието на речта. Ако детето ви често смуче биберон е по-малко вероятно да иска да говори.
Когато дойде времето да отбиете детето си от биберона, направете го постепенно. 

Много родители смятат, че е най-лесно да се започне, като се ограничи употребата му през деня, а след това да се махне и за през нощта . Започването на нов ритуал за лягане може да помогне.

източник:https://www.babycenter.com/
снимков материал: http://smiles4kids.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment