Да ни помагат ли децата с домакинската работа


Ползите от домакинската работа за децата

Понякога родителите не включват децата си в домакинската работа, защото според тях ще отнеме много повече време да контролират децата, отколкото да свършат работата сами. Но има основателни причини да положите допълнителните усилия, за да накарате децата да участват в домакинската работа.

Първо, детето се научава. Домашната работа може да не е прекрасна, но е необходима. Знаейки как да я върши ефикасно и ефективно, детето придобива умение, необходимо му в ежедневието.

Второ, въпрос е на ценности. Настоявайки за помощ в домакинството, децата осъзнават, че да си част от семейство, означава да правиш неща за доброто му.

Трето, въпрос е на личното удовлетворение. Изследвания показват, че децата се чувстват по-щастливи, когато допринасят за семейството. Проучване от Eva Telzer и Andrew Fuligni показало, че американските тийнейджъри от Латинска Америка, с азиатски и европейски произход, признават, че са по-щастливи, когато помагат в семейството,  без да намират тази работа за стресираща.
Кажете на детето си: "Измиването на банята ще те изпълни с радост!" Това със сигурност ще го накара да вземе гъба! Е, може би не ........

източник : https://www.psychologytoday.com

снимков материал: http://www.clean-organized-family-home.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment