Специални грижи за пъпчето, докато зарасне


Как да се грижим за пъпчето на бебето, докато зарасне?
  • Поддържайте го чисто и сухо. Слагайте памперса далеч от зоната на пъпчето ( или купете специални памперси за новородени с изрязана зона за пъпче). Така пъпчето ще може да е на проветриво и далеч от урината на бебето.
  • Къпете бебето с гъба, не ползвайте вана.
  • Ако времето е топло, облечете бебчо само по памперс и свободна тениска, така въздуха ще циркулира и ще ускори процеса на заздравяване на пъпчето.
  • Избягвайте да обличате бебето с бодита.
  • Никога не се опитвайте да го махнете, дори да ви изглежда, че се държи за тялото на детето само с една кожичка. Трябва само да падне.
Не използвайте алкохол за да го почистите. Американската академия по педиатрия (AAP) имала препоръки да се почиства ежедневно основата на пъпчето с памучен тампон, напоен с алкохол. Но по-късни изследвания установили, че нетретираните с алкохол пъпни рани зарастват по-бързо и не носят повече риск от инфекция, така че  препоръката на ААР е променена.

източник и снимков материал: https://www.babycenter.com/
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment