7 нови навика, придобити по време на майчинството, от които няма да се откажа (част 2)



4. Да говоря на бебешки.
Не, не казвам "гуу гуу га га" или "тук идва самолетът" на моето 12-годишно дете, но когато децата ми са наранени или се нуждаят от успокоение, ще ги гушна и ще им прошепна "Мама е тук", въпреки че през годините не ме наричат "Мама". Но в тези моменти те нямат нищо против.

5.Да нося чанта за бебешки аксесоари. 
Без съмнение най-добрата чанта, която притежавам, е моята чанта за бебешки принадлежности, защото съдържа толкова много полезни малки отделения. Все още ги пълня с бутилки (вода), кърпички (виж точка 1), мехлем за ръце (за устни), леки закуски (виж точка 2), както и с нещата за обикновените чанти - ключовете, телефона и слънчевите очила. Коя обикновена чанта, която не е пригодена за бебешки принадлежности, може да издържи всичко това, сега ще ви кажа - НИКОЯ.

6.Използване на крем против подсичане.
Този крем има лечебни свойства. Всякакви драскотини, порязвания, обриви или ожулвания се лекуват добре с намазване с това бяло злато. И майки, ето още съвети: използвайте го за след епилиране, за да успокои всяко зачервяване и да предотврати врастнали косми…

7. Да гледам как децата ми спят, никога няма да се уморя от това.
 Никога. Добре, може би ще спра, когато станат възрастни и това няма да е нормално, но може би дори и тогава ще ги наблюдавам. Наистина няма друг момент в деня (или вечерта), в който децата ми изглеждат по-съвършени. Сладкото спокойствие е изписано върху лицата им, когато спят, така веднага забравям всички драми от деня. Това е този изблик на любов, която ме накара да  вляза в лудия свят, наречен майчинство. 


Източник: http://www.essentialbaby.com.au
Снимков материал: http://www.intellectualtakeout.org

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment