7 навика, придобити по време на майчинството, от които няма да се откажа (част 1)


Майчинство:най-плашещия период от живота ми. Може да ви изглежда като шега, но в твърдението има голяма доза истина.

Да станете майка за първи път ще ви отведе до неизследвани светове - групата на майки в парка, отдела за памперси в супермаркета, секцията за твърди алкохолни напитки в магазина за бутилки …

Майчинството също така ще ви създаде нови навици - които ще се задържат дълго, след като сте изхвърлили последната играчка от хола.
Въпреки, че най-голямото ми дете е в тийнейджърска възраст, има доста навици, които съм придобила в ранното си майчинство, от които вероятно никога няма да се откажа:


1. Купуване на бебешки мокри кърпи. Как съм оцелявала без тях ?! Вече не ги използвам за избърсване на дупета, но те станаха моите върховни шампиони по почистване. Мивка на баня, тоалетна чиния, столче за хранене ... ако имам нужда някое от тези места, да се почисти бързо, тези малки квадратчета от навлажнена тъкан са моят спасител. Мръсните ръце и лицата трябва да се изчистят бързо? Кърпите са моето спасение!

2.Хранене на децата ми с бебешка храна. Преди да ме упрекнете: "Вие храните вашите деца  с детска храна!Сериозно ли си ?!", бих искала да поясня, че и двете ми деца ядат редовно ястия и подходящи за възрастта им храни. Но ... аз държа бебешки храни в кухненския шкаф. Защо? Тъй като те са идеална лека закуска, която да дам на децата, ако бързаме да излезем навън и те изведнъж решат, че са гладни. Да, парче плод е по-добре, но пюре от ябълка, круша и тиквички също не е толкова лошо, а моментите, докато те ги хапват, ми дават поне 43 секунди много приятно мълчание.

3. Да нося широки дънки за мами. Родих преди близо 10 години, но по дяволите, не се отказвам от моите славни дънки за мами. Те са стилни и удобни - какво да не им обичаш? Освен това, са идеални за обличане преди предстоящо обилно хранене.


Източник : http://www.essentialbaby.com.au
Снимков материал:http://www.chartspan.com 
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment