Какво да правя, ако детето ми не спира да крещи, когато откажа да му купя играчки докато сме в магазина?


Тази тема е доста актуална, затова решихме да ви представим мнението на Александра Дамскер -  Предприемач, адвокат, създател на добри неща (най вече моето 8 годишно дете), както се представя тя самата.

Излезте от магазина.

Сериозно.  Този вид гняв обикновено се дължи на изтощение / глад или от страха на родителя да не се изложи на публично място. 
Ако е първото, трябва да излезете от магазина, детето е готово, ситуацията овладяна. Или купете минималното , което вече сте успели да вземете (с крещящото хлапе до вас), или оставете всичко и излизайте. 
Ако причината за гнева е второто и детето ви е накарало да се чувствате прекалено неудобно, то ситуацията само ще се влоши. Детето ви просто ще продължи да крещи, колкото по-дълго сте там. Или купете минималното, което вече сте успели да вземете (с крещящото хлапе до вас), или оставете всичко и излизайте.
Останете спокойни и когато стигнете до колата, разберете кое е (ако гневното избухване е приключило, вероятно е първата причина- изморено/гладно е). 

Просто се контролирайте, не се ядосвайте. Не забравяйте, че децата имат много слаб контрол, малко умения за комуникиране и почти никакви умения за справяне с трудни ситуации. 
Всичко, което получават, те получават от вас. 
Всичко, което научават, те се учат и от вас - включително как да се справят с неща, като чувство на неудовлетвореност, да се научат на търпение и т.н. 
Децата не се опитват да ви ядосат (през по-голямата част от времето) - те просто се опитват да направят света им по-услужлив за тях, по един от малкото начини, по които знаят как.

Независимо какво, не сте сами. Продължавайте напред  и ние сме с вас, поне духом ви подкрепяме!

Източник: https://www.quora.com/
Снимков материал: http://www.sheknows.com

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment