"Четвъртия триместър" и слинга

Колко важна е отговорността ви като родител
Когато сте отзивчиви и отговорни родители към нуждите на бебето ви (то общува с вас чрез плач, прозяване и т.н.), детето ще се научи, че то е важно за някого.

 Ако не се чувства добре, хората, на които се учи да се доверява, ще го успокоят. Когато е гладно, то ще бъде нахранено, когато е уморено, ще се чувства достатъчно сигурно, за да потъне в сън. Няма да бъде оставяно само без надзор за дълъг период от време и няма да бъде оставяно да се изтощи, когато се нуждае от вниманието на някой, който никога не идва. 
Когато плаче, любящите ръце ще бъдат там, за да го утешат и да го пазят. Тези същите ръце ще му покажат света и ще осигурят безопасно място, където може да се учи. 
Носенето на бебето има значение; бебетата се нуждаят от това. Това не ги прави глезени, а е солидната основа на изградена привързаност, която ще бъде трамплинът към уверената независимост на по-късен етап от живота им.
Един от начините, с които можете да отговорите на нуждите на детето ви от обгрижващ контакт през тези ранни месеци, е мек слинг. 

Слинга държи бебето в удобна, безопасна и анатомична поза. Той ще ви помогне да посрещнете нуждите на децата си, да бъдат близо до вас, като същевременно ще ви позволят да бъдете със свободни ръцете, за да вършите всекидневните си дейности.
Има много други положителни причини да носиш детето си: плаче по-малко, намалена плариоцефалия и др. 
Родителите също имат полза, например носенето може да бъде полезно за майките със следродилна депресия и да увеличи общата  физическа активност. 
Тази идея съвсем не е нова: много семейства по света в различните култури са използвали различни форми на слингове, за да улеснят живота си.

източник: http://www.sheffieldslingsurgery.co.uk


Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment