Какво вижда детето на възраст от 1 до 3 месеца


Бебетата на тази възраст могат да се съсредоточат върху фигури, които са наблизо, но виждат отдалечените обекти неясно, защото са късогледи. Колкото повече бебетата растат, толкова повече зрението им се подобрява. 
До края на 3 си месец те могат да следват движещ се предмет, да се интересуват повече от форми и шарки, да могат да разпознават познати лица дори на разстояние. 

Човешките лица са едно от любимите им неща, които обичат да  гледат, особено своето собственото лице или лицето на родителите им.
Сложете обезопасено бебешко огледало така, че вашето бебе да може да се гледа  и вижте как бебето любознателно се оглежда и изучава лицето си.
Зрението на бебето ви също се развива, така че ярко оцветените стени или играчките ще помогнат да развиете способността у бебето да различава цветовете. 
Меките пастелни цветове, обаче, са трудни за различаване от едно бебе - нещо, което трябва да имате предвид при закупуването на играчки и книги.


източник: http://kidshealth.org
снимков материал: https://www.thesun.co.uk
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment