Защо децата се нуждаят от бащите си

Четири десетилетия изследвания и стотици проучвания са доказали очевидното за всеки: Колкото по-отдаден е бащата, толкова по-успешни ще бъдат децата му.
Влиянието на бащата може да определи социалния живот на детето, оценките в училище и бъдещите постижения.

Отдаден баща= Успешни деца
Влиянието на бащата започва още от раждането. Редица изследвания на изследователски алианс "Отворено общество" показват, че бебетата с бащи, помагащи в отглеждането им са по-склонни да бъдат емоционално сигурни, уверени в нови ситуации и любознателни.
С порастването си, те стават по-общителни. Децата с бащи, които са отдадени на отглеждането им, са по-добри в решаването на проблеми и имат по-висок коефициент на интелигентност, на 3 годишна възраст. Те са по-подготвени да започнат училище и могат да се справят със стреса, от факта, че са далеч от дома по цял ден, по-добре.
В училище, децата на отдадените бащи се справят по-добре Например, изследване на Департамента по образование в САЩ установява, че децата на отдадените бащи, получават с 43% процента повече шестици в сравнение с другите деца, при тях е с  33% по-малко вероятно да повторят класа. Те са по-малко склонни да имат проблеми с поведението в училище и да преживеят депресия.
Според изследвания, момичетата с отдадени бащи имат по-високо самочувствие, а тийнейджърките, които са близки с бащите си, е по-малко вероятно да забременеят. 
Момчетата показват по-малко агресия, по-малко импулсивност и по-голяма самостоятелност. Като младежи, децата на отдадените бащи постигат по-високо образователно ниво, успешна кариера, самоуверени и благополучни са. Възрастните, които са с отдадени бащи, са по-толерантни и разбрани, имат добра  социална среда и успешни бракове в дългосрочен план.
Източник:http://www.parenting.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment