Бебетата и горещото време

6 Важни неща, които трябва за знаем за бебетата в горещото време
Определено има много горещи дни, затова:
1: Бебетата трябва да се хранят по-често в горещините, точно както ние пием повече вода, когато е горещо.Без значение дали кърмите детето си или то е на изкуствена храна, добра идея е да го храните по-начесто, когато е топло времето.
2: Обличайте детето си подходящо. В леки, широки дрехи. Препоръчително е дрехите да са 100% памучни, защото памука е дишаща материя.
3: Най-добре е бебето да стой на закрито, по време на топлините, особено по време на най-топлите части на деня (между 11:00 и 17:00 часа през лятото). Ако е възможно извеждайте детето сутрин рано и вечер късно, когато е по-хладно.
4: Бебета, които са само на кърма не се нуждаят от допълнителна вода. Учените препоръчват кърмене на бебето за първите шест месеца и след това кърменето да продължи заедно с подходяща бебешка храна за поне една година или толкова дълго, колкото майката и детето желаят. На бебетата, които са само на кърма, не се дават други течности, нито вода или твърди храни.
5: Вашето бебе може да бъде нервно и раздразнително. Когато ни е горещо и сме притеснени, последното нещо, което повечето от нас искат е да седнем близо до някой друг. Тоест, не е изненадващо, че някои бебета може да не искат да бъдат кърмени по това време. Ето какво може да ви помогне в такива случаи:
  • Ориентирайте се по поведението му.
  • Поставете памучна кърпа м/у вас и бебето ви, докато го кърмите. Памука ще абсорбира потта, така няма да залепнете един в друг. 
  • Опитайте да кърмите легнала. 
6: Наблюдавайте за сигнали на прегряване. Добре е да сте запозната със сигналите и знаците на прегряване. Така ще потърсите спешна медицинска помощ при нужда.Ето някои от тях: 
  • Изглежда неразположено и е по-раздразнително от обичайното. 
  • Прозрачна и лепкава кожа. 
  • Сънливо и спящо. 
  • По-малко мокри пелени. 
  • Тъмночервена урина 
  • Мекото петно ​​на главата на бебето (fontanelle) изглежда вдлъбнато.

Източник:https://www.bellybelly.com.au
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment